Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izdota grāmata „Veidosim! Septiņi soļi no māla līdz keramikai"

EasyGet.lv, 22.01.2013. 12:51

Apgādā „Mansards" nākusi klajā Helgas Ingeborgas Melnbārdes grāmata „Veidosim! Septiņi soļi no māla līdz keramikai", kurā, izmantojot bagātu vizuālo materiālu, sniegti praktiski padomi un radoši risinājumi dažāda vecuma iesācējiem keramikā.
Izdota grāmata „Veidosim! Septiņi soļi no māla līdz keramikai"

Autore dod vērtīgus ieteikumus dekoratīvo un praktiski lietojamo keramikas darbu veidošanā, kā arī receptes dažādu masu sagatavošanā no mīklas, plastilīna, vaska, papīra masas, māla un pat no sniega. Grāmatā sniegtie padomi, kā pakāpeniski attīstīt bērnu prasmes un radošās spējas, ievērojot bērna individuālo attīstību un individuālo pieeju, ir noderīgi gan vecākiem, gan pedagogiem – kā jaunajiem, tā pieredzes bagātajiem.

Latvijas Mākslas akadēmijas asociētā profesore Evgēnija Loginova raksta, ka „šī grāmata ir loģisks turpinājums keramiķes profesionālajai darbībai, lielisks pieredzes apkopojums. Tas noteikti nav sauss metodisks materiāls, tā ir atvērta dvēsele, kas rosina keramiski līdzdomāt".

Helga Ingeborga Melnbārde kā māksliniece un pedagoģe keramikas nozarē profesionāli strādā jau 50 gadus. Bijusi pasniedzēja Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā un Mākslas akadēmijā, pašlaik strādā Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē un vada pašas dibināto LU Tautas lietišķās mākslas studiju „Vāpe".

Grāmata izdota ar Latvijas Universitātes un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV