Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Studenti joprojām visvairāk naudas tērē ēdināšanai un apģērbam

EasyGet.lv, 11.03.2013. 13:30

Izvērtējot ikdienas iepirkšanās paradumus studentu vidū, populārākās jomas ir ēdināšana, apģērbs un izklaides/kultūras pasākumi, kā arī mācībām nepieciešamie materiāli, liecina ISIC Latvia veiktās aptaujas dati.

Aptauja norisinājās trīs mēnešus, kurā piedalījās teju 1500 respondentu. Aptaujā piedalījās studenti, skolēni un pasniedzēji no dažādām Latvijas mācību iestādēm. Rezultāti tika apkopoti, iekļaujot arī gada laikā novēroto studentu aktivitāti, izmantojot atlaides vairāk nekā 550 uzņēmumos Latvijā.

Kā populārākās nozares nemainīgi tiek atzīta ēdināšana, ko par svarīgu uzskata 33% aptaujāto. Apģērbu un apavu veikali ierindojas 2. vietā, no visiem respondentiem 16% izvēlas šo nozari par sev aktuālāko.

Izklaide un kultūra jauniešu vidū ir ļoti populāra, taču par 2012. Gada atzītāko atlaižu sniedzēju kultūras nozarē tiek atzīts Jaunais Rīgas teātris. Kā viens no jaunajiem atlaižu sniedzējiem līderpozīcijās pēc biļešu pieprasījuma ierindojas humora un smieklu pilnais Karaliskais improvizācijas teātris. Aktuālie piedāvājumi izmantoti arī kino – Splendid Palace un Forum Cinema. No apkopotajiem datiem 8% studentu atzīst, ka kultūras un izklaides vietas ir īpaši aktuālas.

Par draudzīgākajiem ēdināšanas uzņēmumiem studenti atzīst – Hesburger, McDonald, Pica LuLu, Kebabs FIX un Turkebab.

Apģērbus, apavus un aksesuārus ISIC karšu īpašnieki izvēlas iegādāties veikalos Reserved, Cubus, Crocks, Cropptown/House un Bik Bok.

Jāņa Rozes grāmatnīca nemainīgi ir iemīļota studentu vidū – pērkot gan mācību, gan daiļliteratūru, kā arī kancelejas preces.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV