Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Riga Fashion Week – starptautiskā modes platforma

EasyGet.lv, 01.04.2013. 12:59

Rīgas modes nedēļa, kura notiks no 2. līdz 6. aprīlim izstāžu zālē „Rīgas Mākslas Telpa” un citviet Rīgā prezentēs labāko Latvijas modes mākslinieku un, kā ierasts, arī ārzemju dizaineru jaunākās kolekcijas, radot platformu pieredzes apmaiņai un kontaktu veidošanai modes jomā.
Riga Fashion Week – starptautiskā modes platforma

Šosezon Rīgas modes nedēļā savas 2013./2014. gada rudens/ziemas sezonas kolekcijas prezentēs tādi Latvijas vadošie dizaineri un zīmoli, kā Natālija Jansone, Žanete Auziņa, „Anna LED”, „ALEXANDER PAVLOV”, „Katya Katya Shehurina” un „NARCISS”, Modes nedēļas debitanti – „Alexandra Westfal”, Irina Skladnova un „Nóló”. RFW skašu programma tiks papildināta ar ārzemju modes mākslinieku kolekciju prezentācijām – Lietuvas dizaineres Ievas Daugirdaites, Igaunijas modes zīmola „Pohjanheimo”, Baltkrievijas zīmola „lena tsokalenko” un zīmola „COMEFORBREAKFAST” no Itālijas skatēm.

Jaunā modes dizainere no Lietuvas Ieva Daugirdaite ir Viļņas Dizaina koledžas absolvente. Viņas kolekcija sastāv no trenčiem, kleitām, svārkiem un žaketēm. Dizainere, veidojot tērpus, daudz izmanto kažokādas, matētu un spīdošu ādu.

Jau zināms Latvijas modes interesentiem Igaunijas zīmols „Pohjanheimo” atkal piedalīsies Rīgas modes nedēļā. Jaunās kolekcijas tērpi ir veltīti luksusa stilam ikdienas dzīvē. „Pohjanheimo” zīmola filozofija ir balstīta uz skandināvu minimālismu ar akcentu uz detaļām.

Šajā pavasarī Riga Fashion Week starptautiskais mediju partneris www.Design42Day.com ar godu piedāvā Latvijas modes cienītājiem modes zīmolu „COMEFORBREAKFAST”, kuram piemīt autentiskais Itālijas stils. Antonio Romano, kreatīvais direktors, un Frančesko Alaņja (Francesco Alagna), komercdirektors, nodibināja zīmolu 2009. gadā un, pateicoties viņu skaidrai Vīzijai par zīmola „ready-to-wear” stilu, ātri iekaroja modes publikas cieņu un mīlestību. Meklējot iedvesmu 2013./2014. gada rudens/ziemas kolekcijas radīšanai, dizaineru duets devās no Milānas uz Hārlemu Ņujorkā. Viņu darbu augļus redzēsim 5. aprīlī uz Rīgas modes nedēļas podija.

Pirmo reizi RFW vēsturē Rīgas modes nedēļā tiek pārstāvēta Baltkrievijas mode. Dizainere Aļona Cokalenko (zīmols „lena tsokalenko”) ir Minskas Moderno zināšanu institūta absolvente. 2003. gadā viņa atvēra savu studiju Baltkrievijas galvaspilsētas sirdī, bet kopš 2002. g. dizainere pastāvīgi piedalās Maskavas modes nedēļā.

Jeļena Strahova, Baltijas modes federācijas prezidente, par šo Rīgas modes nedēļu: „Ar katru sezonu Riga Fashion Week piesaista arvien lielāku ārzemju mediju uzmanību. Un pateicoties tam, Latvijas modes un Rīgas kā modes galvaspilsētas vārdi arvien biežāk skan ārzemēs. RFW robežas pastāvīgi paplašinās. Tā, piemēram, sadarbība ar portālu www.design42day.com dod mums iespēju iepazīties ar Itālijas modes uzlecošām zvaigznēm. Šosezon pirmo reizi RFW vēsturē tiks parādīta kolekcija no Baltkrievijas.”

2013./2014. gada rudens/ziemas pret-a-porter kolekcijas no Latvijas vadošajiem modes dizaineriem, kā arī viesiem no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Itālijas, tiks prezentētas Riga Fashion Week ietvaros no 2. līdz 6. aprīlim. Rīgas modes nedēļas programmā – modes skates, prezentācijas un aizraujošas ballītes – modes atmosfēra 5 dienu laikā. Sekojiet jaunumiem www.rfw.lv!

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV