Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ķīpsalā notiks izstāde „Mode un tekstils 2013”

Easyget.lv, 10.04.2013. 13:11 | komentāri (1)

No 19. līdz 21. aprīlim Ķīpsalā jau 18. reizi apmeklētājus aicinās starptautiskā izstāde „Mode un tekstils”, kas piedāvās plašu ekspozīciju, rokdarbu meistarklases, stila konsultācijas, modes skates, konferenci biznesa veicināšanai, kā arī jaunākās pavasara / vasaras sezonas kolekcijas un jauno modes mākslinieku konkursu “Habitus Baltija 2013”, informē BT 1 pārstāve Inese Libere.
Ķīpsalā notiks izstāde „Mode un tekstils 2013”

Plašu apģērbu un to aksesuāru, trikotāžas izstrādājumu, ādas galantērijas, mājas tekstila, audumu, dzijas, šūšanas piederumu un tekstilizstrādājumu aksesuāru, dažādu rūpniecisko iekārtu, to rezerves daļu un palīgmateriālu ekspozīciju izstādē piedāvās ražotāji un ražotāju pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Uzbekistānas, Turkmenistānas, Itālijas, Somijas, Spānijas, Polijas, Lielbritānijas, Vācijas, Indijas u. c. valstīm.

Latviešu dizains, itāļu elegance un austrumu tradīcijas

Pirmo reizi izstādē būs plaši pārstāvēti Uzbekistānas un Turkmenistānas vieglās rūpniecības uzņēmumu produkcija: kokvilnas dzija rūpnieciskai ražošanai, kokvilnas trikotāža un audumi, veļa, zeķu izstrādājumi, jēlzīds, speciāla pielietojuma plaša patēriņa produkti kā neaustie tehniskie materiāli, medicīniskās preces. Savukārt turkmēņu nacionālajā stendā būs eksponēti rokām austi vilnas dzijas paklāji, kas ir slaveni ar senajām aušanas tradīcijām, skaistumu un izturību.

Itāļu uzņēmumi prezentēs Itālijā ražotas zīda šalles un kaklasaites, organzas, tafta, vilnas, viskozes, kokvilnas u. c. audumus kāzu kleitu, vakartērpu, sieviešu, vīriešu un bērnu apģērbu darināšanai, smalkus ādas cimdus no izturīgas un augstas kvalitātes ādas, kā arī „Pierre Cardin” oriģinālo ādas galantēriju.

Uzņēmums „Aurora Baltika”, viens no lielākajiem zeķu izstrādājumu ražotājiem Baltijā, piedāvās plašu zeķu sortimentu vīriešiem, sievietēm un bērniem gan ikdienai, gan īpašiem dzīves gadījumiem. Uzņēmums prezentēs arī antibakteriālus zeķu izstrādājumus, kuru ražošanā tiek izmantoti sudraba diegi, izstrādājumus ar neslīdošu pēdu, kā arī produkciju, kuras ražošanā izmantots bambuss un kaņepes.

Vecāki savām atvasēm izstādē varēs izvēlēties Latvijā ražotu bērnu apģērbu par demokrātiskām cenām, kuru piedāvās jaunais zīmols „The Kid House”. Zīmols piedāvā krāsainas, ērtas un praktiskas tunikas, jakas, kreklus, legingus u. c. apģērbu aktīviem un dzīvespriecīgiem bērniem.

Ja vēlaties savu garderobi papildināt ar stilīgu un oriģinālu aksesuāru, tad izstādē uzņēmējs Antons Stepanovs piedāvās Latvijā ražotus briļļu un saulesbriļļu ietvarus "Mara", kas veidoti no koka. Šie koka ietvari izceļas ar savu vieglo svaru un eleganci, un ikvienam ietvaram ir savs neatkārtojams koksnes zīmējums. Katrs ietvars ir oriģināls roku darbs.

Stilīgas cepures ikdienai, ballītēm, kāzām, svinīgiem pasākumiem un citiem dzīves notikumiem, kas darinātas no skaistiem audumiem, pērlītēm, ziediem un spalvām, piedāvās igauņu dizainere Marge Īlane.

Savukārt rotu māksliniece no Lietuvas Rasa Bagone un latviešu māksliniece Madara Strazdiņa prezentēs aksesuārus gan sievietēm, gan vīriešiem – auskarus, rokassprādzes, kaklarotas, piespraudes, pulksteņus, aproču pogas un piespraudes kaklasaitēm. Apmeklētājiem būs iespēja veikt arī individuālus pasūtījumus, lai radītu rotas atbilstoši savām vēlmēm un iespējām.

Latviešu dizaineru darbi

Izstādes ekspozīciju papildinās konceptveikala „Taste Latvia” stends, kurā varēs iepazīties ar Latvijā atzītāko un zināmāko dizaineru darbu kolekcijām. Natālija Jansone, Anna Led, Aleksandrs Pavlovs, Keita, Narciss, QooQoo, Zaza Couter, One Wolf, Paade Mode, Leny Tomy Factory, Mājas Deko, Herman’s Casa un daudzi citi piedāvās elegantus un modernus apģērbus un aksesuārus sievietēm un vīriešiem, dzīvespriecīgus, krāsainus un praktiskus apģērbus bērniem, kā arī mājas tekstilu.

Konferences biznesa attīstībai

19. aprīlī izstādē notiks starptautiska konference „Mode un dizains: tendences un perspektīvas”, kas šogad pulcēs modes ekspertus, stilistus, dizainerus, ražotāju pārstāvjus un citus modes industrijas profesionāļus, lai diskutētu par jaunākajām tendencēm apģērba dizainā, patērētāju pirkšanas paradumiem un citām nozarē aktuālām tēmām. Savukārt 20. aprīlī notiks apaļā galda diskusija „Tekstils: kooperācijas iespējas un jauni tirgi”, kur pulcēsies nozares eksperti no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Uzbekistānas, Turkmenistānas un Ukrainas, lai diskutētu par Eiropas un NVS valstu tekstila nozares uzņēmumu sadarbības iespējām.

Londonas modes inkubators piedāvās pakalpojumus jaunajiem dizaineriem

Izstādē „Mode un tekstils 2013” ar savu stendu piedalīsies Londonas modes inkubators „Fashion Enter”, kas sniegs konsultācijas par inkubatora piedāvātajām iespējām jaunajiem dizaineriem. Stendā ikviens interesents varēs satikt „Fashion Enter” vadītāju Dženiju Holoveju un pārrunāt sadarbības iespējas, modes portāla „FashionCapital” galvenajai redaktorei Dženijai Satonei uzdot visus interesējošos jautājumus par modes zīmola vadīšanu Londonā, kā arī iepazīties ar tādu Londonas dizaineru zīmolu kolekcijām kā Belles of London, Torres, Danilo Gabrielli, Nosakhari u. c.

Krāšņas modes skates

19. aprīlī izstādes apmeklētāji varēs vērot jaunāko kolekciju tērpu skates, ko piedāvās Londonas modes portāla „FashionCapital” dizaineri, Ašhabadas Modeļu nams un salons "Gulzaman" no Turkmenistānas, Lietuvas šūšanas uzņēmums „Edmundas ir partneriai“, radošā darbnīca „Timba” un Latvijas Lauku sieviešu apvienība un citi izstādes dalībnieki.
Rokdarbu ekspozīcija un meistarklases

Līdztekus audumiem, apģērbiem, veļai un mājas tekstilam izstādē būs arī plašs rokdarbu piedāvājums un rokdarbu meistarklases. Ikviens izstādes apmeklētājs varēs izvēlēties savai gaumei atbilstošākos rokdarbus, rokdarbu izejmateriālus vai iemācīties veidot skaistas lietas, kas būs gan grezns papildinājums tērpam, frizūrai un interjeram, gan oriģināla dāvana draugiem un tuviniekiem.

Visas izstādes dienas čaklie rokdarbnieki Meistarklašu stendā varēs apgūt dekupāžu, tunēzisko un īru mežģīņu tamborēšanu, lampu abažūru dekorēšanu, dizaina spilvena darināšanu u. c. rokdarbu veidus.

Stila un meikapa konsultācijas kopā ar „ATELIER & Bogomolov’ Image School”

Pavasaris ir īstais brīdis, kad mainīt savu tēlu, izmēģināt jaunu ģērbšanās stilu un ļaut uzplaukt krāsām gan apģērbā, gan grimā. Tāpēc ikviens ir aicināts apmeklēt mācību centra „ATELIER & Bogomolov’ Image School” stendu un piedzīvot stila un meikapa pārvērtības kopā ar meistarēm Evu Strautmali un Evitu Ormani, kā arī izmēģināt Make-Up Atelier Paris dekoratīvās kosmētikas un aksesuāru klāstu.

Darinām pirkstiņlellītes un dāvinām bērniem!

Ikviens rokdarbnieks izstādes laikā ir aicināts piedalīties „Coats Latvija” un labdarības organizācijas palidzesim.lv organizētajā sociālajā projektā "Darinām pirkstiņlellītes!" un pagatavot (uzadīt, uzšūt, uztamborēt) skaistas un mīļas pirkstiņlellītes, kas tiks nodotas bērnu namu bērniem. Pirkstiņlellītes varēs pagatavot Meistarklašu stendā, līdzi ņemot savu dziju, adāmadatas vai tamboradatas. Kopā mēs varam dāvināt prieku!

Konkursa “Mis un Misters Latvija 2012” fināls

21. aprīlī Ķīpsalā ikvienam interesentam būs iespēja vērot sacensību par Latvijas skaistuma karalienes kroni, cīņu par "Misters Latvija" titulu un krāšņo "Mis un Misters Latvija 2012" ceremoniju. Šogad konkursā par skaistāko Latvijas jauniešu titulu sacentīsies septiņas meitenes un seši puiši no Rīgas, Jūrmalas, Bauskas, Ogres, Rēzeknes, Ludzas, Balviem, Alūksnes un Daugavpils. Skaistuma titula pretendenti ir visdažādāko profesiju pārstāvji – studenti, dejotājs, aktrise, stiliste, zemessargs, vingrošanas treneris. Konkursu papildinās dažādi priekšnesumi, kas tā norisi padarīs aizraujošu un interesantu.

Radošas jauno modes dizaineru kolekcijas konkursā „Habitus Baltija 2013”

20. aprīlī 13. jauno modes mākslinieku konkursā "Habitus Baltija 2013" savas tērpu kolekcijas prezentēs jaunie modes mākslinieki no Latvijas, Norvēģijas, Somijas, Itālijas, Lielbritānijas, Krievijas, Ukrainas u. c. valstīm un cīnīsies par ievērojamu balvu fondu. Konkurss "Habitus Baltija" ir vienīgais oficiālais modes pasākums, kas iekļauts 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīgas pasākumu programmā.

Vairāk par izstādi: www.bt1.lv/fashion

Izstādes darba laiks: 19.–20. aprīlis 10.00–18.00, 21. aprīlis 10.00–16.00.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV