Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Monster lelles un 19.gs. vīriešu apģērba stila iezīmes

Easyget.lv, 10.04.2013. 16:45

Valmieras Kultūras centrā 20.aprīlī Kultūras un mākslas mēneša ietvaros notiks Vidzemē lielākais modes pasākums - Vidzeme Fashion show.
Monster lelles un 19.gs. vīriešu apģērba stila iezīmes

Otro gadu Vidzeme Fashion pasākuma programmu bagātina salons SOHO – šogad sadarbībā ar dizaineri Vitu Radziņu ir tapusi avangarda kolekcijas „Monster lelles”. Kolekcijas ģeneratore un idejiskā autore ir skaistumkopšanas salona Soho līdzīpašniece Ilze Eglīte ar savu radošo komandu: Santa Radziņa, Margita Jēkabsone, Ilmārs Eglītis, Līga Lakuča, Gunta Runģe (friziere un make- up speciāliste). Kolekcija tapusi balstoties uz pasaulē ietekmīgu modes tendenču aģentūru sniegto informāciju. Tā norāda uz nākamā gada aktualitātēm matu sakārtojumos, grimmā, apģērbā, dizainā utt... Tērpu autore ir modes māksliniece Vita Radziņa, savukārt projekcijas veidojis Gatis Priednieks, bet mūziku Aivis Balodis.

Pirmo reizi savu kolekciju Vidzeme Fashion pasākumā demonstrēs modes mākslinieks Reinis Ratnieks. Viņš atklāj: „Manas kolekcijas centrālais iedvesmas avots ir deviņpadsmitā gadsimta vīriešu klasiskais apģērbs.” Ar šo kolekciju tieši 20.aprīļa rītā Reinis piedalīsies Starptautiskajā jauno modes mākslinieku konkursā Habitus Baltija 2013, savukārt dizainere Krista Tabaka demonstrēs jauno kolekciju no zīmola TABAKA – Tabaka ir eksperimentāls „limited edition” zīmols no Latvijas. Zīmola filozofija ir sniegt vairāk kā saņemt - stāsts par kvalitāti un mieru, kur nav vietas diskriminācijai. No zīmola TABAKA Valmierā tiks demonstrēta bērnu apģērbu kolekcija, kas nojauks visus stereotipus un ierastās pazīmes bērnu apģērbu izskatā.

Vidzeme Fashion show tiek rīkots jau trešo gadu, pulcējot kvalitatīvas un inovatīvas modes cienītājus. Uzsvars tiek likts uz Latvijas dizaineru vārdiem un panākumiem, kurus aicinām novērtēt arī pie mums Valmierā. Līdz šim pasākuma organizatori ziņoja, ka savu dalību pasākumā apstiprinājusi dizainere Zane Zaharova, Agnese Eiduka, zīmols Leny Tomy Factory, Inga Berga Bīriņa, Dana Šelmanova Pleša. Muzikāli pasākumu bagātinās dziedātājs Dons, jauno mūziķu apvienība Bunch of Gentlemen – jau pēc pirmās uzstāšanās reizes jauno mūziķu sniegumā paralēles tiek vilktas ar populāro mūziķu apvienību Keksi.

Jau tradicionāli speciālu deju programmu gatavo dejotāji no JV Clubs. Dejotājus pasākumam palīdz sagatavot skaistumkopšanas salons Trio.

Seko līdzi jaunumiem un modes šova tapšanai www.vidzemefashion.lv, Facebook.com un Twitter.com – Vidzeme Fashion lapās.

Pasākums tapis, pateicoties stabilai trīs gadu sadarbībai ar salonu Frizē Frizū, apavu veikalu NS King, Radio Valmiera, Fotolukss, Galerija Laipa, Dizaina Centrs un Valmieras pilsētas pašvaldību.

Foto: Salons SOHO un dizainere Vita Radziņa – kolekcija Monster lelles. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV