Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Kā pavasarī nodrošināt organisma dabisku attīrīšanos

Ieva Vītola, 25.04.2013. 15:35

Pavasaris ir piemērotākais laiks organisma attīrīšanai, jo tieši tad visbiežāk izjūtam sekas ziemas laikā izsmeltajām vitamīnu un minerālvielu rezervēm, kā arī organismā uzkrājušos vielmaiņas blakusproduktu jeb sārņu, toksīnu un citu kaitīgo vielu negatīvu ietekmi uz veselību.
Kā pavasarī nodrošināt organisma dabisku attīrīšanos

Organisma attīrīšana ir dabisks process, kura laikā tas atbrīvojas no kaitīgajām vielām un “atkritumiem”. Attīrīšanās laikā ķermenis tiek nodrošināts tikai ar tām barības vielām, kas palīdz attīrīt organismu, atbrīvo to no sārņiem un sniedz vajadzīgo mitrināšanu. 

Toksīnu veidošanos organismā veicina ķīmisks piesārņojums apkārtējā vidē, smogs, pesticīdi, alkohola un kofeīna pārmērīga lietošana, kā arī stress un citi mūsdienu faktori. Sārņi, savukārt, ir no kaitīgām vielām un skābēm radušies sāļi, ko organisms spēj neitralizēt tikai ar mikroelementu un minerālvielu palīdzību, ar ko ir bagāti dabīgie minerālūdeņi.

Jau pirms vairākiem gadiem zinātnieki konstatēja, ka viena no labākajām organisma attīrīšanas metodēm ir dabīgā minerālūdens lietošana uzturā.

Piemēram, “Borjomi”, kas veidojies Gruzijas vulkāniskajās dzīlēs, atklāj unikālu minerālvielu sastāvu, kas satur gandrīz visus elementus, kas nepieciešami, lai nodrošinātu organisma normālu darbību un palīdzētu tam atbrīvoties no visa liekā. “Borjomi” ir bagātināts ar dabīgo oglekļa dioksīdu, un šī iemesla dēļ tas nonāk virszemē no 1200-1500 metru dziļuma bez jebkādu sūkņu palīdzības. Tādā veidā "Borjomi" tiek bagātināts ar 60 dažādām minerālvielām, un virszemi sasniedz silts (38-41⁰C) minerālūdens.

Cilvēka ķermenis satur 60% ūdens. Šo līdzsvaru ir nepieciešams saglabāt, jo organisma audos vielmaiņas procesi notiek tikai ar ūdens starpniecību. Parasti cilvēka ķermenim ikdienā nepieciešami 2 – 3 litri šķidruma. Lielāko daļu no tā mums sniedz uzturs - dārzeņi, augļi un citi pārtikas produkti, bet tomēr apmēram 1,5 litrus ir jāuzņem tīrā, minerāliem bagātā ūdens veidā. Ūdens labvēlīgie faktori ir spēja mitrināt, atjaunot, veicināt augšanu un citi, kas palīdz mūsu ķermenim pilnvērtīgi funkcionēt.

“Jau Hipokrāts īpašu vērību pievērsa savlaicīgai organisma attīrīšanai no uzkrātajiem kaitīgajiem atkritumu produktiem un balastvielām. Mūsdienās laikos ļaudis gatavi pirkt dārgus medikamentus un uztura bagātinātājus, lai kļūtu veselīgi un skaisti, tādējādi iekļūstot burvju aplī - jo organismam no tā labāk nepaliek. Daudz vērtīgāk ir iespēju robežās ievērot pareizu ēšanas režīmu, ēst kvalitatīvus, dabīgus produktus labā noskaņojumā, pilnvērtīgi atpūsties un neaizmirst par vislabāko "tīrīšanas līdzekli – ūdeni,” iesaka uztura speciāliste Lolita Neimane.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV