Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rīgā atklās Azerbaidžānas tradicionālās virtuves restorānu

Easyget.lv, 17.06.2013. 14:54

Jūlija sākumā Rīgā durvis vērs Baltijas valstīs lielākais Azerbaidžānas virtuves restorāns „Baku”, kur varēs nobaudīt dažādu Azerbaidžānas reģionu tradicionālos ēdienus un gremdēties dāsnuma un viesmīlības atmosfērā.
Rīgā atklās Azerbaidžānas tradicionālās virtuves restorānu

Restorāna „Baku” saimnieks Azers Mirzalijevs, pateicoties lielajai pieredzei, lieliski pārzina un augstu novērtē Kaukāza virtuves nianses. Viņa pārziņā ir vairāki Azerbaidžānas galvaspilsētas labākie restorāni, kur pasniedz dolmas, šašliku, hašu un erištu – Nahčivanas reģiona virtuvei raksturīgos ēdienus, kā arī maš-šobru, alana-basdigu, lavašu, riekstu un ziedu ievārījumu, ar ko slavens Ordubadas reģions, kā arī Karabahas reģionam raksturīgo aitas vai liellopa gaļas govurmu vai gevli un sadžiči, un firni, pahlavu, naziku un citus saldumus, kas ir Gjandži virtuves vizītkarte. Šīs un citas delikateses jaunajā restorānā īstiem gardēžiem tiks gatavotas šefpavāra Čelebi Pašajeva vērīgajā uzraudzībā. Un protams – galvenā loma pie pusdienu galda būs atvēlēta plovam, kura pagatavošanas veidi Azerbaidžānā nav saskaitāmi.

Restorāns „Baku” atrodas klusā Rīgas priekšpilsētā – 15 minūšu braucienā no pilsētas centra. Restorāna adrese: Dreiliņi, „Teidas”. Restorānam īpaši uzceltās ēkas arhitektūrā un interjerā ir iemiesotas mūsdienīgas tendences un austrumu tradīcijas. Ēkas projekta autori ir arhitekti Aleksandrs Sahovs un Maija Ezergaile, interjera risinājumu izstrādājuši un īstenojuši studijas „Distudija” latviešu dizaineri Gaļina Mizgireva un Viktorija Javkina. Viņiem ir izdevies Azerbaidžānas kultūras un lietišķās mākslas nacionālās iezīmes apvienot ar mūsdienīgajiem Eiropas dizaina mākslas virzieniem. Ēkas apdarē ir izmantoti tradicionālie Azerbaidžānas motīvi un materiāli. Piemēram, fasādes panno ir meistarīgi izgriezts no kaļķakmens šebeke raksta formā un atvests tieši no Azerbaidžānas.

Restorānam ir divi stāvi ar kopējo platību 650m2, no kuriem 280m2 aizņem zāles, kas paredzētas 150 vietām: gaiša un plaša galvenā zāle, neliela un mājīga kamīnzāle un atsevišķas privātas telpas otrajā stāvā, kur var rīkot darījumu tikšanās. Pārējo platību aizņem mūsdienīga virtuve un palīgtelpas.

„Mūsu Rīgas restorāns nav tik liels, kā tas ir ierasts Baku, kur var izvietoties ap 1000 cilvēku”, stāsta restorāna „Baku” īpašnieks Azers Mirzalijevs. „Manā zemē uz restorānu iet veselas ģimenes kopā ar draugiem un kolēģiem. Visus nozīmīgos svētkus atzīmē lielā pulkā pie bagātīgi klāta galda, kur risinās gudras sarunas. Ceru, ka Latvijas iedzīvotāji kaut ko no šīm tradīcijām pārņems arī savā sadzīvē.”

Restorāns „Baku” darbojas katru dienu no plkst. 11.00 līdz 23.00.

Restorāns „Baku” dienā ir piemērots, lai rīkotu darījumu tikšanās, bet vakarā – romantiskām vakariņām, kā arī kāzām un banketiem. Šeit regulāri notiks jaunu ēdienu, vīnu un konjaku degustācijas.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV