Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Dziesmu svētku laikā aicina uz “elektroniskajiem rokdarbiem”

Easyget.lv, 28.06.2013. 13:21

Ceturtdien, 4. jūlijā, plkst. 14.00 mākslinieces Rāmija Gorišankara un Kati Hūpa no Somijas aicina uz atvērto elektronisko rokdarbu studiju RIXC Mediju telpā
Dziesmu svētku laikā aicina uz “elektroniskajiem rokdarbiem”

Studija, kuras ietvaros apmeklētāji varēs iepazīties un arī paši iesaistīties elektronisko rokdarbu darināšanā, būs atvērta no plkst. 14.00 līdz 18.00. Studijas noslēgumā plkst. 18.00 ikviens būs aicināts uz elektronisko rokdarbu publisku prezentāciju, informē Jauno mediju kultūras centra RIXC pārstāve Agnese Baranova. Mākslinieces iepazīstinās ar saviem pētījumiem un pieredzi e-izšūšanā, un parādīs to, kā tradicionāli tekstilizstrādājumi – vainagi vai jostas var kļūt par mūsdienīgi interaktīviem modes dizaina izstrādājumiem, ja tos darinot, izmantojam dažādus elektronikas materiālus – led gaismas un sensorus. Apmeklētājiem būs arī unikāla iespēja pašiem pielaikot Skrundas tradicionālā vainaga elektroniskās versijas.

RIXC Mediju telpas adrese – 11. novembra krastmalā 35 (ieeja no Minsterejas ielas). Ieeja bez maksas.

Rāmija Gorišankara (Ramyah Gowrishankar) un Kati Hūpa (Kati Hyyppä) Somijā ir dibinājušas apvienību “eCrafts” (E-rokdarbi), kas piedāvā dažādām auditorijām, īpaši jauniešiem, apgūt tradicionālo izšūšanu, izmantojot mūsdienīgus elektronikas materiālus. Pētot tradicionālos rokdarbu paraugus, kā arī iedziļinoties vietējās kultūras tradīcijās un folklorā, mākslinieces izmanto elektronikas aksesuārus, lai šos tradicionālos izstrādājumus papildinātu un aktualizētu.
Vairāk informācijas par “eCrafts” apvienību: http://ecraftscollective.wordpress.com

“Elektroniskie rokdarbi” ir daļa no rezidenču centra SERDE pasākumiem, kas turpina mūsdienīgu Latvijas kultūras mantojuma apzināšanu un popularizēšanu starptautiskā un starpdisciplinārā mērogā ar mērķi iepazīstināt plašāku sabiedrību ar tradicionālajām rokdarbu prasmēm un to mūsdienīgām interpretācijām.

2012. gadā mākslinieces saņēma stipendiju radošajam darbam SERDEs rezidencē. Par savu darba tēmu viņas izvirzīja vēsturiskā Skrundas vainaga izpēti un rekonstrukciju ar elektroniskās izšūšanas metodi. Rezidences ietvaros tapa divi Skrundas vainaga prototipi ar dažādām elektroniskām versijām.

“Elektronisko rokdarbu” atvērto studiju un prezentāciju organizē Starpnozaru mākslas grupa un rezidenču centrs SERDE sadarbībā ar Jauno mediju kultūras centru RIXC.

Foto: Skrundas novada “E-vainags”, tapis SERDEs rezidencē 2012. gada vasarā. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV