Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Dziesmu un Deju svētku nedēļā "Lido" par maltīti varēs maksāt dziedot

Easyget.lv, 28.06.2013. 14:36

Katrs ceturtais iedzīvotājs uzskata, ka Dziesmu un Deju svētku tradīcijas mazinās, jo sevišķi skeptiski ir jaunieši, liecina AS LIDO veiktās aptaujas dati*.
Dziesmu un Deju svētku nedēļā "Lido" par maltīti varēs maksāt dziedot

Ar mērķi stiprināt dziesmas un dejas spēku, svētku nedēļā par maltīti LIDO varēs daļēji norēķināties ar dziesmu, kā arī sadarbībā ar Latvijas nacionālās kultūras centru tiks rīkoti mazie Dziesmu un Deju svētki Krasta ielas LIDO, ko ikviens interesents varēs apmeklēt bez maksas, informē AS "Lido" komunikācijas konsultante Karīna Javtušenko.

Saskaņā ar aptaujas datiem vairāk nekā puse jeb 65% iedzīvotāju uzskata, ka Dziesmu un Deju svētku tradīcijas Latvijā joprojām ir ļoti stipras, jo tie apvieno visu Latvijas tautu. Visvairāk šo svētku tradīciju dzīvotspējai tic iedzīvotāji vecumā virs 45 gadiem (91%), kā arī iedzīvotāji vecumā no 35 līdz 44 gadiem (67%).

Tomēr teju katrs ceturtais (23%) pauž pārliecību, ka svētku nozīme Latvijā mazinās, jo iespējas iegūt biļetes uz koncertiem ir ļoti ierobežotas. Visbiežāk tā uzskata jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem. Vīrieši, kā arī iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 34 gadiem biežāk norāda, ka viņiem nav viedokļa par Dziesmu un Deju svētku nozīmi vai arī viņiem šie svētki ir maznozīmīgi, jo ir citi ievērojamāki pasākumi, kas vieno tautu. Interesanti, ka vispesimistiskāk Dziesmu un Deju svētku tradīciju dzīvotspēju uztver latgalieši – 36% šī reģiona iedzīvotāju norāda, ka svētku nozīme mazinās, kas ir vidēji par 10% vairāk nekā citos reģionos.

"Iespējams, interese par Dziesmu un Deju svētkiem mazinās, jo tie nav pieejami visiem iedzīvotājiem. Tāpēc sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru rīkosim Mazos Dziesmu un Deju svētkus Krasta ielas LIDO - visu Dziesmu un Deju svētku nedēļu dziesmas, dejas un daudzi citi muzikālie priekšnesumi būs pieejami ikvienam neatkarīgi no vecuma, dzimuma un tautības, turklāt bez maksas. Tāpat, domājot vairāk par jauniešiem, šajā nedēļā darba dienās rīkosim īpašu dziesmoto akciju. Tās laikā katrā LIDO noteiktā stundā pie kases nodziedāta dziesma kalpos kā 30% atlaide par ēdienu. Ceram, ka gan mūsu, gan arī citu uzņēmumu rīkotās aktivitātes veicinās sabiedrības atbalstu šiem skaistajiem svētkiem," uzsver AS LIDO valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Latvijas Nacionālā kultūras centra Ārējās komunikācijas un mārketinga vadītāja Inga Oliņa norāda: "Gadu gaitā ir pierādījies, ka mēs, latvieši, esam īstena dziedātāju tauta un Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki ir vieni no retajiem svētkiem, kas mūs iedrošina lepoties ar to, kas esam. Man ir prieks, ka arvien vairāk uzņēmumu atbalsta šos svētkus un rūpējas par to, lai kopā dziedāšanas, dejošanas un būšanas burvību sajustu ikviens - arī tie, kam nav iespējas apmeklēt Dziesmu un Deju svētku koncertus klātienē."

Mazie Dziesmu un Deju svētki norisināsies Krasta ielas LIDO no 1. līdz 7.jūlijam - katru darba dienu laikā no plkst. 19.00 līdz 21.30 un brīvdienās visas dienas garumā. Šajā laikā uzstāsies deju kolektīvi, kori un folkloras kopas, kā arī notiks kopīga sadziedāšanās un sadejošanās. Savukārt darba dienās svētku nedēļā visos LIDO norisināsies "Dziesmotā stunda", kuras laikā noteiktā stundā būs iespēja norēķināties par maltīti ar 30% atlaidi, nodziedot pie kases kādu latviešu dziesmu. Vairāk informācijas - www.lido.lv.

* Aptauja tika veikta interneta vidē 2013.gada jūnijā, aptaujājot vairāk kā 500 respondentu.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV