Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Riga Fashion Week – jau 19. reizi

Easyget.lv, 01.10.2013. 16:19

Baltijas valstīs grandiozākais modes industrijas notikums - Riga Fashion Week – iepazīstinās ar jauno dizaineru, stilistu un fotogrāfu paaudzi, kā arī piedāvās atzītu modes meistaru sasniegumus
Riga Fashion Week – jau 19. reizi

Baltijas modes federācija no 29. oktobra līdz 2. novembrim jau deviņpadsmito reizi aicina iepazīties ar labākajām Latvijas modes dizaineru veidotajām prêt-a-porter kolekcijām, kā arī apskatīt jaunākās 2014. gada pavasara un vasaras sezonas vēsmas un tendences modes pasaulē, informē Rīgas Modes Nedēļas organizatoru pārstāve Tatjana Baļvas.

„Mēs priecājamies šajā sezonā piedāvāt iespēju sevi parādīt jaunajai dizaineru, stilistu un fotogrāfu paaudzei, kā arī parādīt sabiedrībai vispārīgu atzinību jau iekarojušu meistaru sasniegumus. Rīgas Modes nedēļa nav tikai spilgts notikums valsts kultūras dzīvē. Tas ir arī milzīgs ieguldījums industrijas attīstībā. Ir prieks, ka mūsu darbu atzinīgi novērtē un par to interesējas Latvijas un starptautiskās uzņēmējdarbības un modes industrijas pārstāvji, un tas mudina mūs strādāt vēl cītīgāk. Šoruden mēs esam sagatavojuši spilgtu izrādi un neskaitāmus pārsteigumus”, - stāsta Baltijas modes federācijas prezidente Jeļena Strahova.

Riga Fashion Week ik sezonu piedāvā jaunu, neatkārtojamu tēlu, kas atspoguļo gaidāmās sezonas noskaņu. Šoreiz tēla fotogrāfijas stils atspoguļo sešdesmito gadu avangarda minimālismu, masīva metāla eklektiku un lakonisku „body" ar tikko manāmu apdruku, augstu, apjomīgu matu sakārtojumu, kā arī kosmisku mirdzumu uz neona fona. Šie attēli jau drīzumā būs redzami žurnālu lappusēs, tīmeklī un pilsētas vides reklāmā. Vārds „avangards” nozīmē „tas, kurš iet priekšgalā”, proti, tas, kurš apsteidz modi. Riga Fashion Week SS14 meitenes tēls ir spilgts, tas pauž pārliecību un vienlaikus iemieso noslēpumu un neikdienišķumu.

Šo tēlu ir veidojuši jaunie talanti – „Riga Fashion & Photo School” absolventi - fotogrāfe Aleksandra Bubnova un stiliste Jekaterina Mirmanova. Fotogrāfija, skolas pedagogu Oļega Zernova un Olgas Kolotovas vadībā, tapusi fotogrāfu un stilistu „Fashion styling” praktisko nodarbību ietvaros. Modelei Vladai Horoševskai (FREYJA Model Managament) tika piedāvāta godpilnā iespēja kļūt par RFW 2014. gada pavasara un vasaras sezonas seju. Par modeli Vlada strādā jau apmēram trīs gadus, jau ir paguvusi piedalīties Riga Fashion Week demonstrējumos, strādājusi ar Latvijas labākajiem dizaineriem un fotografējusies valsts lielākajos modes žurnālos: „Olgas un Oļega komanda prot savu darbu. Ir patīkami sadarboties ar labākajiem meistariem – tas notiek ātri un ļoti kvalitatīvi. Esmu ļoti apmierināta ar rezultātu”.

No 29. oktobra līdz 2. novembrim Rīga atkal kļūs par reģiona modes dzīves epicentru. Ilgi gaidītie slaveno dizaineru demonstrējumi, jaunu vārdu iepazīšana, izsmalcināta publika un modes ballītes – tas viss sagaida Riga Fashion Week viesus un izraisīs ažiotāžu vairāksolītāju, progresīvās iedzīvotāju daļas, vietējo un ārvalstu plašsaziņas līdzekļu pārstāvju aprindās. Sekojiet jaunumiem www.rfw.lv.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV