Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Nākamnedēļ Latvijā svinēs Putras dienu

Easyget.lv, 04.10.2013. 11:42

Starptautiskā Putras diena visā pasaulē tiek svinēta 10.oktobrī
Nākamnedēļ Latvijā svinēs Putras dienu

Starptautiskajai putras dienai veltītajā nedēļā notiks virkne dažādu pasākumu, kuru mērķis ir radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas un popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu, tādā veidā mainot sabiedrības uzskatus par putru kā vienveidīgu un nepievilcīgu ēdienu, kas bieži vien ir šķērslis, kāpēc daļa ģimeņu tās reti izvēlas uzturā.

No 7. Līdz 13.oktobrim labākajos Latvijā restorānos notiks putras nedēļa, kuras ietvaros ikviens varēs nogaršot interesantas un gardas graudaugu putras, kā arī citus graudaugu ēdienus. Putras nedēļā ar dažādām šefpavāra speciāli izstrādātām graudaugu ēdienu receptēm piedalās restorāni Benjamiņš, Burkāns, Fazenda, Neiburgs, Olīve, Teātra Bārs, Garāža, C.U.T., Esplanāde, Piramīda un Berga Bazāra tirdziņš.

10.oktobrī Starptautiskajā Putras dienā Latvijas skolās notiks vērienīga akcija - Putras dienas čempionāts „Kļūsti stiprs un drosmīgs kā Herkuless”. Šis ir gala pasākums vērienīgajai Putras programmai skolās, kas ir veltīta bērnu izglītošanai par putru veselīgumu, tādējādi aicinot tos neveselīgo našķu vietā izvēlēties sātīgu un veselīgu maltīti. Programma ietvaros jau no septembra speciālās Putras stundās 1.-4.klašu skolēniem kopā ar profesoru Graudu un Pūcēnu bija iespēja uzzināt, kāpēc graudaugi ir viena no svarīgākajām produktu grupām uzturā.

Gatavojoties Putras dienai, 9.oktobrī bērni atvērs Putras restorānu, un uz pāris stundām restorāns Fazenda pārtaps par Putras vēstniecību, kurā 4.klases bērni mācīs par putru veselīgumu un cienās ar šefpavāru kopā pagatavotajām gardajām biezputrām un graudaugu ēdieniem.

Projekta Putras programma 2013 iniciatori ir AS „Rīgas Dzirnavnieks” sadarbībā ar Veselības ministriju, Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) un Valsts izglītības satura centru (VISC).

Vairāk informācijas par projektu www.putrasprogramma.lv. Sekot līdzi projekta gaitai un aktivitātēm var sociālajos tīklos http://www.draugiem.lv/profesorsgrauds/ un facebook.lv lapā Profesors Grauds (http://ej.uz/ProfesorsGrauds).

Foto: Latvijā svinēs Putras dienu. Foto (c) flickr.com/ anasararojas

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV