Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Neparastāko profesiju TOP 10

Easyget.lv, 14.10.2013. 11:44

Vai jūs jebkad esat prātojuši, kas ir atbildīgs par dezodoranta efektivitāti, mēbeļu komfortu vai jūsu mājdzīvnieka pārtiku? Varbūt esat iedomājušies, kā būtu visu dienu gulēt un par to saņemt algu? Kā izrādās, pasaule ir pilna ar neparastām profesijām, kas reti prasa īpašas prasmes vai zināšanas, bet spēcīgu gribasspēku darbu veikt.
Neparastāko profesiju TOP 10

Iesakām ieskatīties neparastāko profesiju TOP 10.

Tārpu atlasītājs

Šis neparastais darbs prasa bezmiegu un spēju strādāt sliktos laikapstākļos. Tārpu atlasītāja darbs sākas tad, kad visi pārējie ir aizmiguši. Uzvilkuši savu aizsargtērpu, viņi dodas meklēt tārpu kolonijas. Viņu uzdevums ir izvēlēties labākos tārpus, kurus vēlāk iespējams nopirkt zvejnieku tirgos visā pasaulē. Jāpiemin, ka šī profesija neprasa īpašu talantu vai prasmes, ja nu vienīgi – ziedot savu naktsmiegu, lai dotos tārpu medībās.

Mājdzīvnieku barības degustators

Mājdzīvnieku barība, gluži tāpat kā jebkura cita, pirms nokļūst veikalu plauktos, tiek rūpīgi pārbaudīta. Degustators pārbauda gan ēdiena smaržu, gan garšu. Lai viss noritētu kārtīgi, barību nepieciešamas arī sakošļā. Lai gan šis nav visgaršīgais darbs pasaulē, tas neprasa daudz prasmes tā veikšanai. Vienīgā prasība ir vēlme to veikt un darbs ir jūsu!

Spēļu kauliņu kvalitātes inspektors

Šīs profesijas pārstāvja uzdevums ir nodrošināt azartspēlēs izmantoto spēļu kauliņu kvalitāti. Ja sākumā šķiet, ka darbs ir ļoti viegls un neprasa lielu piepūli, tad jāsaka, ka tā nebūt nav. Spēļu kauliņu testēšana ir ļoti nogurdinoša un prasa lielu atbildību. Lai pārliecinātos, ka spēļu kauliņš ir pietiekami kvalitatīvs, lai to izmantotu kazino, tam jāiziet cauri vairākām testēšanām. Nespēja sniegt katram kauliņam rūpīgu pārbaudi var uzņēmumam izmaksāt miljonus. Tāpēc darbs prasa īpašību, kas nepiemīt kuram katram cilvēkam, – perfekcionismu.

Mēbeļu izmēģinātājs

Mēbeļu dizains ir māksla, kas prasa īpašas mākslinieciskas un zinātnikas spējas, bet pat visskaistāko mēbeli nepirks, ja tā nebūs ērta. Tāpēc lielas dizaineru kompānijas noalgo meistarus – mēbeļu izmēģinātājus, kuru darbs ir pārbaudīt, cik ērts ir potencionālais pirkums. Šo profesiju pārstāvju uzdevums šķiet ļoti elementārs un ērts – stundām ilgi sēdēt, gulēt un visādi citādi pārbaudīt mēbeļu ērtumu.

Gulētājs

Šī nudien uzskatāma par īstu sapņu profesiju, jo kurš gan nav vēlējies mazliet nosnausties savā darba vietā? Parasti profesionālus gulētājus noalgo slavenas viesnīcas, lai pārbaudītu numuriņos esošo gultu ērtumu. Šīs neparastās profesijas pārstāvim nevajadzēs daudz – kārtīgi izgulēties un pēc tam aprakstīt savas izjūtas.

Padušu ostītājs

Šīs profesijas pārstāvji strādā kompānijās, kas ražo dezodorantus. Lai gan zinātnieki rūpīgi izveido formulas dezodoranta laboratorijās, produktu nedrīkst laist tirgū un pārdod, ja tas nav izgājis rūpīgu testēšanu. Un šeit nāk palīgā profesionāli padušu ostītāji, kuru uzdevums ir izmēģināt dažādus dezodorantus uz testējamo grupu un dienas gaitā noteikt, kā mainās padušu aromāts.

Vēmekļu savācējs

Viens no netīrākajiem darbiem dīvaino profesiju sarakstā ir vēmekļu savācējs. Šīs profesijas pārstāvis strādā izklaides parkos visā pasaulē. Kā zināms, nereti brauciens amerikāņu kalniņos liek pazaudēt ne tikai savu prātu, bet arī pusdienas. Šī noteikti ir viena no tām profesijām, kas prasa ne vien milzīgu gribasspēku, bet arī izturību.

Krāsas nožūšanas procesa vērotājs

Šī, iespējams, ir viena no garlaicīgākajām nodarbēm pasaulē, bet, kā izrādās, ar to var pelnīt naudu. Viss, kas tev jādara, ir jāvēro krāsas nožūšanas process, lai noteiktu tās kvalitāti un žūšanas ātrumu. Savā ziņā profesijai ir vairāki plusi – taā neprasa īpašas prasmes, aktīvas darbības vai augstāko izglītību. Tā vietā viss, kas tev vajadzīgs, ir laiks un uzmanība.

Cāļu dzimuma noteicējs

Šis, iespējams, ir viens no neparastākajiem darbiem, kas vienlaikus ir ļoti atbildīgs. Darbs nav tik viegls, kā izklausās - lai to veiktu ir nepieciešams iziet īpašu apmācību, kas palīdz atšķirt vīriešu un sieviešu dzimuma cāļus. Šis darbs tiek veikts, lai nodrošinātu pareizu putnu barošanu un kopšanu.

Vilcienu stūmēji

Daudzi japāņu metro ir pārpildīti un bieži vien apkārt valda haoss. Lai samazinātu haosu un novērstu nelaimes gadījumus, Japānas valdība ir nolīgusi darbā cilvēkus, kuru uzdevums ir burtiski virzīt pasažierus uz metro, pārliecinoties, ka pašažieri nonākt pārpildītajā vilcienā. Lai gan, kā vairums sarakstā minēto profesiju, šis darbs neprasa īpašas prasmes, fiziskā sagatavotība ir noteicošā. Cilvēku virzīšana uz vilcienu prasa kā lielu fizisku spēku, tā arī atbildības sajūtu un spēju ātri reaģēt.

Foto: Viena no neparastākājām profesijām - gulētājs. Foto (c) flickr.com/ betherann

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV