Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Noslēgusies 19. Rīgas modes nedēļa

Easyget.lv, 04.11.2013. 14:26

No 29. oktobra līdz 2. novembrim Rīgā jau 19. sezonu pēc kārtas norisinājās grandiozākais Latvijas modes industrijas notikums - Riga Fashion Week, kura laikā ar nākamās sezonas prêt-a-porter pavasara/vasaras kolekcijām publiku iepazīstināja gan pašmāju modes mākslinieki, gan arī ārzemju viesi.
Noslēgusies 19. Rīgas modes nedēļa

29. oktobrī Rīgas modes nedēļas atklāšana noritēja elegantajā viesnīcā pašā vecpilsētas sirdī – Grand Palace Hotel. Tās ietvaros tika piedāvāta franču modes nama Denis Durand Couture un zīmola DDAD kolekcija “Croisette”. Otrs ārvalstu Goda viesis šajā sezonā bija igauņu dizainere Pohjanheimo, kuras kolekcija bija skatāma RFW izskaņā, 2. novembrī Rīgas Mākslas Telpā.

Rīgas modes nedēļā savas kolekcijas piedāvāja gan pieredzējuši Latvijas dizaineri un jau plaši atpazīstami zīmoli, tādi kā Jekaterina Šehurina (zīmols Katya Katya Shehurina), Anna Ledskalniņa (zīmols Anna LED), Natālija Jansone, Agnese Narņicka (zīmols One Wolf), NARCISS, BeCarousell, Nóló, Amoralle un MAREUNROLS, gan jaunās uzlecošās zvaigznes – Jānis Šnē, Aleksandra Vestfaļa (zīmols Alexandra Westfal), Irīna Skladnova. Protams, neizpaliks arī debitantu krāšņais uznāciens – Anna Kustikova (zīmols Sin on the Beach) un Jūlija Sardikova (zīmols M-Couture).

"Šajā Rīgas modes nedēļas programmā dominējošu lomu ir ieņēmuši tieši Latvijas dizaineri, kas priecē, jo apliecina, ka mums ir spēcīgi un talantīgi modes mākslinieki. Bet, protams, kā jau katra jaunā RFW sezona Latvijas modes industrijā atklāj kādu jaunu spilgtu vārdu, sasniedzot galveno projekta mērķi," atklāj Baltijas modes federācijas prezidente Jeļena Strahova.

Šīs Rīgas modes nedēļas laikā, 30. oktobrī, pirmo reizi projekta vēsturē sadarbībā ar laikrakstu „Diena” par godu pasākumam iznāca speciālais izdevums Riga Fashion Week, pārņemot Londonas, Ņujorkas un Parīzes kolēģu piemēru, kuri sadarbojoties ar savas valsts vadošajiem laikrakstiem, tradicionāli publicē savai Modes nedēļai veltītu pielikumu. Tas ielūkojās dizaineru, RFW dalībnieku, ikdienā, sniedzot plašu ieskatu Latvijas modes pasaulē un RFW programmā, piedāvājot lasītājiem dažādus ieteikumus un interesantu informāciju.

Dizaineris un denima guru Ilja Buličevs sadarbībā ar Jean Tailor 30. oktobrī sniedza iespēju mediju pārstāvjiem ielūkoties džinsu tapšanas aizkulisēs un izzināt to radīšanas procesu izveidotajā džinsu darbnīcā. Dienas turpinājumā zīmols QooQoo savu jauno pavasara/vasaras kolekciju izrādīja neierastā atmosfērā Kaņepes Kultūras centrā.

Trešā RFW diena, 31. oktobris, sākās ar zīmola Vassilisa kapsulkolekcijas prezentāciju dizaineres Julijas Vasiljevas dizaina studijā, bet noslēdzās diena ar modīgu ballīti Bar.Ber Room, kuras laikā zīmols Glam Deco prezentēja savu bižutērijas kolekciju, bet par atmosfēru un muzikālo noformējumu parūpējās DJ Kristina Gnatjuk.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV