Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

9 padomi, kā sagatavot sirdi ziemai

Easyget.lv, 08.11.2013. 17:14

Sirsnīgi, draudzīgi, veselīga humora piesātināti ieteikumi veselības un omas uzlabošanai, tuvojoties ziemai
9 padomi, kā sagatavot sirdi ziemai
  1. Neņem pārāk pie sirds, ja kādu rītu pamani, ka zeme sasalusi un vispār ir tā pavēsi. Atceries! Svaigā gaisā skriet, nūjot un visādi citādi kustēties var visu ziemu, tikai drusku mainās spēles noteikumi. Bet galvenais no tiem - kājām un kaklam jābūt siltumā!
  2. Vakaros ātri paliek tumšs? Bet zini, izstāžu zālēs, teātros un citās kultūras iestādēs ir pat ļoti gaišs gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Un galvenais! Tur var sasmelties arī šo to līdzņemšanai - gan sirdij, gan prātam pietiks barības ilgākam laikam.
  3. Atceries par kvalitatīvām ziemas riepām! Nu, protams, ne jau sirdij, bet automašīnai! Tās nepieciešamas tāpēc, lai sirds būtu mierīga gan par sevi, gan savējiem, ko pa slideniem ceļiem ziemā vizināsi.
  4. Sveču gaisma un siltums atkausē visas sirdis, un kur nu vēl romantiskās noskaņas, kas raisās pustumsā... Tas nozīmē, ka bez kārtīga sveču krājuma Tava sirds nemaz nevar gaidīt ziemu. Iepērkoties pie reizes vari nomierināt arī prātu - sveces labi noder brīžos, kad nav elektrības.
  5. Tava sirds noteikti ir kārumniece, tāpēc tai patiks padoms, kas būs salds un lipīgs, gluži kā medus. Medus un tā blakusprodukti ir jālieto - iekšķīgi, ārīgi, no rītiem, vakaros, lieliem, maziem, slimiem, veseliem, masāžās, tējās, sirds un asinsvadu slimību profilaksei, imūnsistēmai utt., utj..
  6. Kaut kas gluži pretējs pēc garšas medum ir dzērvenes, taču arī tās Tavu sirdi ļoti iepriecinās un sagatavos garajai ziemai, tāpat kā brūklenes, smiltsērkšķi un citron.
  7. Elektronikas piesātinātajā laikā Tu čakli seko līdzi visam, kas notiek twitter.com, draugiem.lv, facebook.com, instagram.com, utt., bet, kad Tu pēdējo reizi no sirds izbaudīji labu grāmatu? It kā jau lasīt līdz rīta gaismai nemaz nav veselīgi, taču šo faktu Tava sirds noteikti piedos pozitīvo emociju vārdā. Un grāmatnīcās tiešām var atrast visu, ko tik vien sirds kāro!
  8. Vai Tu jau pārbaudīji un ieziemoji savu sirdi? Nejaukie rudens laikapstākļi un visapkārt klejojošie vīrusi ir īsts pārbaudījums arī Tavai sirdij, tāpēc noteikti ieplāno vizīti pie ārsta, lai pārliecinātos, ka Tava sirds ir gatava ziemas piedzīvojumiem!
  9. Vēstule no @TavaSirds: "Neatkarīgi no laika apstākļiem, izved mani beidzot pastaigā! Nekāp mašīnā, autobusā, tramvajā utt., lai pabrauktu mazu gabaliņu! Ja mazliet pastaigāsi katru dienu, es ar kolēģītēm Imūnsistēmu un Elpošanas sistēmu vienošos, ka šī būs Tava lieliskākā un veselīgākā ziema".

Padomus sagatavojis Slimību profilakses un kontroles centrs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV