Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pasaku festivāls pulcē desmitiem lāču, vilku un citu tēlu

Easyget.lv, 12.11.2013. 12:46

Ezīši, Saulītes, Burvji, Lāči, Vilki un tūkstošiem citu cilvēku, kuru uzvārds sasaucas ar pasakām un to tēliem, piektdienas vakarā viesojās improvizētā brīnumzemē tirdzniecības kompleksā Spice.
Pasaku festivāls pulcē desmitiem lāču, vilku un citu tēlu

Galerijas:

Spices Šopinga festivāla, kas šoreiz bija ieturēts pasaku tematikā, centrālais objekts bija īsts piparkūku namiņš, ar kādu Brāļu Grimmu pasakā ragana pievilināja izsalkušos Ansīti un Grietiņu. Ar konditorejas Sala atbalstu izgatavoto namiņu vakara gaitā apgleznoja mākslinieks Jānis Anmanis kopā ar Latvijas Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas audzēkņiem.

Festivāla pasākumus apmeklēja 59 789 cilvēki, kas ir divarpus reizes vairāk nekā tirdzniecības kompleksā piektdienās iegriežas parasti.

Mājiņai nepieciešamo piparkūku izgatavošanai tika izmantoti vairāk nekā 30 kilogrami piparkūku mīklas, bet glazūras pagatavošanai vajadzēja 200 vistu olas un 40 kilogramus pūdercukura.

Visi cilvēki, kuru vārds vai uzvārds sasaistāms ar kādu pasaku vai to varoni, varēja piedalīties izlozē un laimēt ceļojumu divām personām uz Lapzemi. Tieši pusnaktī notikušajā izlozē iespēju doties ciemos pie Ziemassvētku vecīša ieguva apmeklētāja Sanda Bembere, kura bija atradusi savam uzvārdam pasaku tematikai ļoti atbilstošu asociāciju – Bembijs no tāda paša nosaukuma pasakas.

Foto: Pasaku festivāls. Foto (c) Ilmārs Znotiņš

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV