Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Dzīvā Bibliotēka trešo reizi aicina ieklausīties dzīvesstāstos

Easyget.lv, 04.12.2013. 11:48

Sestdien, 7. decembrī, plkst. 13-17, kafijas bārā Coffee-Inn, Kaļķu ielā 28, norisināsies pasākums „Dzīvā Bibliotēka”. Tā ir vieta, kur grāmatas aizstāj cilvēki un lappuses - aizraujoši pieredzes stāsti.

„Dzīvā Bibliotēka” darbojas gluži kā mums ierasta bibliotēka - ar grāmatām un lasītājiem. Tu atnāc, izvēlies grāmatu, iznomā un tad izlasi to. Taču „Dzīvajā Bibliotēkā” grāmatu vietā ir cilvēki - reālas personības, kas gatavas dalīties savā pieredzē un dzīves stāstā ar pasākuma apmeklētājiem – ‘lasītājiem’.

„Dzīvā Bibliotēka” Rīgā norisināsies jau trešo reizi. Pasākumā piedalīsies 10 dažādas ‘grāmatas’- stāstnieki: improvizācijas teātra aktieris, fitnesa modeles, vīrietis, kas iemīlas vīriešos, fotogrāfs - 365 dienu projekta autors, transpersona, romu tautības pārstāvis, sieviete, kas uzvarējusi vēzi, klostera māsa, Eiropas Parlamenta deputāte un budisma mācības sekotāja. Desmit dažādas ‘grāmatas’, desmit dažādi stāsti un pieredzes!

Pasākumā būs iespēja uzzināt par fotogrāfa dzīves aizkulisēm, par dzīvi bērnunamā un sabiedrības aizspriedumiem citāda izskata dēļ, par veselīgu dzīvesveidu, aktiera dzīvi starp skatuvi un realitāti, par to, kāpēc taisnība ir tiem, kas saka, ka labākais ir tikai priekšā un citus iedvesmojošus stāstus no dalībnieku personīgās pieredzes.

„Dzīvā Bibliotēka” ir atvērta ik vienam, bez vecuma ierobežojumiem, bez iepriekšējas reģistrācijas un dalības maksas.

Dzīvās Bibliotēkas ideja dzima 2000. gadā Dānijā un šodien tās ideoloģija ir populāra visā pasaulē. Nepilnu 13 gadu laikā „Dzīvā Bibliotēka” ir notikusi vairāk nekā 30 pasaules valstīs. Dzīvās Bibliotēkas galvenā ideja ir dialoga attīstīšana starp dažādām sabiedrības grupām un iecietīgas un atvērtas sabiedrības veidošana.

Vairāk informācijas par pasākumu un dalībniekiem: facebook.com/DzivaBiblioteka

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV