Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Easyget.lv iesaka: Ziemassvētku tirdziņi Rīgā 2013

Easyget.lv, 18.12.2013. 09:45

Ziemassvētku tirdziņu ceļvedis palīdzēs orientēties gan unikālu, gan tradicionālu dāvanu kārotājiem
Easyget.lv iesaka: Ziemassvētku tirdziņi Rīgā 2013

Tradicionāli gada nogalē galvaspilsētā atvērti Ziemassvētku tirdziņi, kur iegādāties oriģinālas, unikālas vai vienkārši mīļas dāvaniņas. Darbīgākajiem tirdziņš kalpo par iedvesmas avotu, lai tur noskatītās idejas pārvērstu dāvanās pašu rokām. Vēl citi uz tirdziņiem dodas, lai sevī modinātu Ziemassvētku sajūtu.

No 18. līdz 30. decembrim Latvijas Mākslas akadēmijā norisināsies viens no spilgtākajiem notikumiem vizuālajā mākslā – izstāde, gadatirgus un labdarības akcija Jarmarka. Jarmarkā atrodami visdažādākie mākslas darbi – vides un interjera objekti, gleznas un trauki, tērpi, tēlniecības, stikla un grafikas darbi, rotas un citi mākslas priekšmeti – 10 000 unikālu darbu, kuru vērtība ar gadiem pieaugs. Izstāde Latvijas Mākslas akadēmijas lielajā aulā, 2. stāvā atvērta no plkst. 11.00 līdz 20.00. 24., 25. un 26. decembrī – brīvdienas.

20. decembrī Rīgas Centrāltirgū notiks radoša un sirsnīga Ziemassvētku sagaidīšana. No plkst. 11.00 līdz 15.00 ikvienu tirgus apmeklētaju sagaida priekšnesumi, radošas darbnīcas rūķu pavadībā, iespēja satikt Ziemassvētku vecīti un nobaudīt siltu dzērienu pie ugunskura. Sakņu un gaļas paviljonos un Nēģu laukumā pie eglītes sarūpēta īpaša kultūras programm ar Vecpilsētas dziedātājiem, ģitāristiem Rihardu Lībieti un Gintu Smuko, Jauniešu centra Gospeļkori un citiem.

21., 22. decembrī no 10:00 līdz 16:00 Kalnciema kvartālā darbosies zemnieku un amatnieku tirdziņš, kurā ikviens varēs atrast oriģinālas dāvanas tuviniekiem un draugiem, kā arī Latvijā ražotus jaunumus svētku galdam. Mazākajiem tirdziņa apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt Ziemassvētku izrādes, izzinoši eksperimentālas un interaktīvas nodarbības, kā arī darboties radošajās darbnīcās.

21. decembrī 10:00 – 16:00 Ziemassvētku tirdziņš darbosies arī Berga Bazārā, piedāvājot gan augstas kvalitātes pārtikas preces, gan arī amatnieku izstrādājumus. Tirdziņa produkcija atlasīta ar dabisku izejmateriālu kvalitātes zīmogu. Līdz 24. decembri Gourmet Studio atvērts Dāvanu saiņošanas centrs.

21. decembrī Spīķeru radošajā kvartālā viesosies Latgales ciemu ceļojošais tirdziņš. Ikviens varēs iegādāties autentiskus Latgales amatnieku darinājumus, Ziemassvētku eglītes, mājas vīnus, maizi, piparkūkas un citus produktus, kā arī dažādus priekšmetus interjēram, adījumus un citus dizaina priekšmetus. Visas dienas garumā par jautru noskaņojumu rūpēsies latgaliešu muzikanti. Spīķeru laukumā darbosies arī slidotava.

22. decembrī no plkst. 11 līdz 17 restaurētā koka namā Koka Rīga pircējus gaidīs Open Air Vintage Ziemassvētku tirdziņš – iespēja tikt pie unikālām veco laiku lietām un arī pie tirgotāju pašu darinātiem smalkumiem. Pārdevēji liks galdā seno laiku lietas – sākot no apģērba un rotām, beidzot ar interjera priekšmetiem, vinila platēm un veciem fotoaparātiem. Daļa tirgotāju būs sarūpējuši arī pašu dizainētas un radītas lietas.

Līdz 12. janvārim Ziemassvētku tirdziņš atvērts Doma laukumā. Tirdziņā apskatāmi un nopērkami daudz dažādi Latvijas amatniecības izstrādājumi un gardumi. Arī šogad darbojas Koka figūru karuselis, aplokā apskatāms Kaķu nams ar saviem iemītniekiem, aitiņas un truši un bērnus vizina Ponijs. Tirdziņš atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 20:00, bet piektdienās un sestdienās līdz pat 22:00.

Jau no pirmās Adventes ikviens laipni gaidīts Ziemassvētku tirdziņā Līvu laukumā. Daudzkrāsaino laternu gaismā savus mākslas darbus piedāvā Latvijas amatnieki un mākslinieki. Rotaslietas, eglīšu rotājumi, koka darinājumi, adītas micītes un zeķes, keramika – šeit patiesi var apvienot romantisku pastaigu ar nesteidzīgu dāvanu izvēli. Līvu laukuma tirdziņā patiks arī bērniem – dažādi pārsteigumi, Ziemassvētku vecītis, rūķi, iespēja dziedāt, skaitīt dzejoļus un saņemt dāvaniņas, meistarot un rotaļāties.

Izjust Ziemassvētku noskaņu aicina Ziemassvētku tirdziņš Esplanādē. Līdzās dažādiem lauku gardumiem, vietējo amatnieku darinājumiem, našķiem baudāmas arī dziesmas, nesteidzīgas sarunas – pašā pilsētas viducī iespējams atpūsties no straujā skrējiena un baudīt zvārguļu skaņas un piparkūku smaržu.

Foto: Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā. Foto © f64

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV