Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Zināmi "Latvijas stila un modes balvas" nominanti

Easyget.lv, 26.02.2014. 10:15

"Stila un modes balva ir spēle ar savu intrigu,” pirms balvu pasniegšanas atzīst viena no žūrijas pārstāvēm - modes eksperte Maija Silova.
Zināmi "Latvijas stila un modes balvas" nominanti

Jau ziņots, ka 3. martā kinoteātrī Splendid Palace devīto gadu pēc kārtas norisināsies svinīgā "Latvijas stila un modes balva" pasniegšanas ceremonija, kuras laikā tiks apbalvotas stilīgākās pašmāju personības un labākie modes industrijas profesionāļi.

Balvām 13 nominācijās izvirzīti:

Stilīgākais aktieris:

- Artūrs Dīcis (Dailes teātris)
- Andris Bulis (Gaļinas Poļiščukas teātris)
- Jurijs Djakonovs (aktieris un režisors)

Stilīgākā aktrise:

- Dārta Daneviča (Dailes teātris)
- Evija Skulte (Latvijas Nacionālais teātris, seriāls "Viņas melo labāk")
- Ināra Slucka (Latvijas Nacionālais teātris)

Stilīgākis TV vadītājs:

- Deniss Ševeļovs (Chaula Fashion, Chaula TV)
- Renārs Zeltiņš (Dardarija. Zeme, kur viss ir iespējams, LTV1)
- Kaspars Ozoliņš (Gudrs, vēl gudrāks, LTV1)

Stilīgākā TV dīva:

- Gundega Skudriņa (LNT brokastis)
- Ketija Šēnberga (Jaunā Talantu Fabrika, Kanāls 2)
- Māra Kampernova (Te!, LTV1)

Stilīgākais dziesmu izpildītājs:

- Ralfs Eilands
- Markus Riva
- Jānis Šipkevics

Stilīgākā dziesmu izpildītāja:

- Marija Naumova
- Aija Andrejeva
- Adelīna Jureviča (Adelly)

Stilīgākā mūzikas grupa:

- The Sound Poets
- Instrumenti
- PeR

Papildus šīm nominācijām tiks noteikti arī uzvarētāji kategorijās "Modes veikals ar interesantāko koncepciju, kas tika atvērts 2013.gadā", "Gada debija modes jomā" (nominēti - M-Couture, Alexandra Westfal, Sin on the Beach), "Gada modes mākslinieks" (nominēti - MAREUNROL'S, Inese Ozola (Amoralle), Alise Trautmane (Narciss), Paade Mode), "Labākās žurnāla stila lapas", "Stilīgākais žurnāla vāka make-up", kā arī tiks piešķirts apbalvojums "Par ieguldījumu Latvijas modes attīstībā". Tāpat pasākuma ceremonijas laikā projekta galvenie mediju partneri - žurnāls L’Officiel un portāls Delfi -, kā jau ierasts, pasniegs savas simpātiju balvas.

Interneta televīzijas raidījuma Chaula Fashion vadītājs Deniss Ševeļovs: "Būt nominētam modes un stila balvai nenoliedzami ir ļoti glaimojoši, jo sevišķi tādēļ, ka kā raidījuma vadītājs sevi pieteicu tikai salīdzinoši nesen. Mans sapnis par TV ēteru ir piepildījies, un kas gan modes raidījuma vadītājam kalpotu kā labāks novērtējums, ja ne šī nominācija? Šogad konkurence kategorijā "Stilīgākais TV vadītājs" ir diezgan sīva, tādēļ paredzēt uzvarētāju ir ļoti grūti. Es ar nepacietību gaidu svinīgo apbalvošanas ceremoniju, lai to noskaidrotu."

Balvu pretendentus katrā nominācijā vērtēja un noteica profesionāla žūrija, kuras sastāvā šogad bija tādi ilggadēji industrijas pārstāvji kā izdevniecības "Rīgas Viļņi" priekšsēdētāja Aija Simsone, glancēto žurnālu L’Officiel, Cosmopolitan, Lilit un Una galvenās redaktores Jeļena Vlasova, Santa Kristiāna Zāmuele, Silvija Jokste un Džina Briška, žurnālu Lilit.ru, Santa un FHM modes redaktores Marija Rudakova, Ieva Čečina un Dace Vaivara, modes ekspertes Una Meistare un Maija Silova, kā arī fotogrāfi Jānis Deinats, Polina Viļuna, Vladimirs Svetlovs un Aiga Rēdmane.

"Stila un modes balva ir spēle ar savu intrigu," saka modes eksperte un TV raidījuma Novaja Ja vadītāja vadītāja Maija Silova. "Gluži vai ik rītu, baudot kafijas tasi vai atverot kādu laikrakstu, tu nekad nezini, kas tevi pārsteigs un kas atstās vienaldzīgu. Toties neapstrīdams ir fakts, ka cilvēki vēl kādu laiku pēc šī pasākuma runā par kādas balvas pelnītu vai, viņuprāt, nepelnītu piešķiršanu kādam no nominantiem. Uzskatu, ka tas ir viens no noderīgākajiem aspektiem, ko ,,dienas kārtībā" ievieš šis pasākums - sākt domāt, analizēt un nebūt pasīvam modes patērētājam, raidījumu skatītājam, žurnālu lasītājam - tas veicina savstarpēju diskusiju par to, kuri tad ir tie spēcīgākie savas nozares profesionāļi, bet kurus, iespējams, arī nevajadzētu skatīt nominantu kontekstā."

"Manuprāt, ikgadējā "Latvijas stila un modes balva" ir tik pat nozīmīgs notikums kā mūzikas vai teātra balvu pasniegšanas ceremonijas. Būtiski, ka pasākuma organizatori apzina reizēm pat preses telpā neizskanējušu informāciju par modes mākslinieku aktivitatēm, tādejādi palīdzot viņiem augt un attīstīties ne tikai Latvijas, bet arī visas pasaules modes industrijas kontekstā," pauž zīmolu Red Salt un Black Saltdizainere un izdevniecības "Rīgas Viļņi" modes departamenta vadītāja Indra Salceviča.

Splendid Palace telpās "Latvijas stila un modes balva 2013" pasniegšanas ceremonijas laikā pulcēsies sabiedrībā zināmi cilvēki, nomināciju kandidāti, kā arī stila un modes jomas profesionāļi, turklāt šogad pirmo reizi projekta pastāvēšanas vēsturē uz svinīgo ceremoniju būs iespējams iegādāties arī biļetes, tiesa gan ierobežotā daudzumā. "Latvijas stila un modes balva 2013" svinīgo apbalvošanas ceremoniju tiešraidē plkst. 21:15 varēs vērot TV kanālā LNT.

Foto: Grupa Per. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV