Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgas modes nedēļa apvieno labākos Latvijas dizainerus

Easyget.lv, 24.03.2014. 11:37

Rīgas modes nedēļa, kas šopavasar norisināsies no 1. līdz 5. aprīlim, jau 20. sezonu 10 gadu laikā pulcē modes māksliniekus, modeles, industrijas speciālistus, žurnālistus un blogerus, slavenības, modes piekritējus un daudzus citus interesentus, piedāvājot labāko Latvijas un ārzemju modes mākslinieku un zīmolu jaunākās kolekcijas.
Rīgas modes nedēļa apvieno labākos Latvijas dizainerus

Šajā sezonā Rīgas modes nedēļas skašu programmas ietvaros varēs aplūkot Latvijas modes jaunākas nākamās sezonas tendences, ko piedāvās jau labi zināmi dizaineri un zīmoli kā Katya Katya Shehurina, Anna LED, Natālija Jansone, One Wolf, Red Salt, Alexander Pavlov, Narciss, Nóló, BeCarousell, Paviljons un QooQoo. Šie dizaineri kopā ar Rīgas modes nedēļu ir virzījuši Latvijas modes attīstību un likuši pamatus tās jaunajam vēsturiskajam posmam. Tie ir zīmoli, kuri ir kļuvuši par Latvijas modes sejām un ir atzīti ne tikai vietējā mērogā, bet ir arī pazīstami pasaules līmeņa žurnālu modes redaktoru vidū, tie ir pašmāju modes industrijas guru mīlēti un iemantojuši auditorijas atpazīstamību arī ārzemēs.

Pagājušajā sezonā savu debiju piedzīvoja zīmoli M-Couture un Alexandra Westfal, izpelnoties augstu atzinību un popularitāti modes speciālistu vidū. Zīmoli veiksmīgi turpina savu darbību un arī šajā sezonā piedāvās savas kolekcijas novērtēt plašākai auditorijai.

Kā viena no spilgtākajām debijām tiek gaidīta dizainere Baiba Ladiga. Par viņas kolekcijas iedvesmas avotu ir kļuvis jēdziens „mājas”, ko ietekmējusi dizaineres sešu gadu prombūtne Šanhajā. Veidojot tērpus, dizainere vēlējās tuvināt cilvēkam viņa dzīves vidi un interjera elementus. Savu debijas uznācienu pieredzēs arī Latvijas Mākslas akadēmijas absolvente Inga Nipāne ar savu zīmolu IN, kuras kolekciju ir iedvesmojuši viduslaiku bruņinieki.

"Baltijas modes federācijai ir liels gandarījums un lepnums par to, ka Latvijas modes industrija manāmi attīstījusies pēdējo desmit gadu laikā. Mēs novērtējam to, ka labākie Latvijas dizaineri, RFW dalībnieki, ar mums ir kopā visu šo gadu laikā, un ka šis projekts palīdz viņiem attīstīties un sasniegt jaunas virsotnes. Pateicamies par uzticību un ilggadējo sadarbību, novēlam sasniegt izvirzītos mērķus un realizēt ieceres," atklāj Jeļena Strahova, Baltijas modes federācijas prezidente.

Viena no intriģējošākajām šīs Rīgas modes nedēļas viešņām ir Paola Balzano no Itālijas. Zīmola sievišķīgo un izsmalcināto stilu raksturo arhitektoniskās formas un vijīgie silueti, kas savienojas ar austrumnieciskajiem motīviem. Savukārt, no kaimiņvalstīm gaidāmi zīmoli D.EFECT (Lietuva) un Pohjanheimo (Igaunija), kas Latvijas publikai ir jau labi pazīstami un ar savu sniegumu ir iemantojuši auditorijas simpātijas.

Jauna sezona, jauna norises vieta un daudz citi jauni piedzīvojumi ir gaidāmi Rīgas Modes nedēļas laikā. Projekta jubilejas 2014./2015. gada rudens/ziemas pret-a-porter kolekciju modes skates papildinās prezentācijas, ballītes un citi modīgi pārsteigumi piecu dienu garumā.

Sekojiet jaunumiem: http://www.rfw.lv

Foto: Zīmols Narciss. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV