Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Vidzeme Fashion show izziņo jaunus dalībniekus

Easyget.lv, 28.03.2014. 12:07

Valmieras Kultūras centrā 19. aprīlī Kultūras un mākslas mēneša ietvaros notiks Vidzeme Fashion show, kura programmu papildina modes mākslinieces Inga Tauriņa, Agnese Eiduka un Inga Berga Bīriņa.

Pasākuma organizatori, turpinot papildināt šova programmu, ziņo, ka jau iepriekš nosauktajam bērnu apģērbu zīmolam HEBE un jaunajai dizainerei Evai Borhertei pievienojas modes māksliniece Inga Tauriņa, kuras vārds modes pazinējiem jau kādu laiku nav svešs. Inga Tauriņa prot pārsteigt ar izdomas bagātiem un jutekliskiem tērpiem. Jaunās kolekcijas „Rock star” izveide ir bijusi ļoti sarežģīta un laikietilpīga. “Idejas kodoliņš šai kolekcijai radies ļoti sen, tā bija tāda bērnības fantāzija – kā būtu, ja būtu kleita no akmeņiem. Kad man Mākslas akadēmijā bija jāveido maģistra darbs, es atgriezos pie šīs tēmas,” stāsta jaunā modes māksliniece. „Tehniski kleitas veidotas, izmantojot gluži vai glezniecības paņēmienu, kad ir pamats, uz kura vēlāk tiek virsū liktas dekorācijas.” Ingas Tauriņas kolekcijas „Rock star” kleita rotāja arī precēto sieviešu skaistumkonkursa „Mrs Top of the World” Latvijas finālistes Anetes Bilzēnas augumu.

Agnese Eiduka Vidzeme Fashion show publiku ar sevi iepazīstināja jau 2012. gadā, izrādot kolekciju Royal Illusion. „Tas bija pieteikums – es esmu, es daru,” saka modes māksliniece. Līdz šim Agnese Eiduka ir veidojusi fināla iznāciena kleitas Latvijas un cittautu pārstāvēm dažādos starptautiskos konkursos, piemēram, Miss World, Miss International, Miss Tourism Queen International. Modes māksliniece ir pārliecināta, ka viņas klientes vieno smalka gaume. Par to, kā rodas iedvesma jauniem tērpiem, Agnese Eiduka atklāj: „Strādājot pie kolekcijas, domās ir tikai tērpi, veidoju t.s. moodboard un tad ir klikšķis – «jā, ir». Ierobežotā laika sprīdī jānoķer īstā iedvesma.”

Valmierete Inga Berga Bīriņa Vidzeme Fashion show ietvaros izveidojusi sadarbību ar Valmieras Mākslas vidusskolas Apģērbu dizaina nodaļas 3.kursa audzēkņiem - Romānu Arhipovu, Agati Bošu, Lauru Kričālovu un Lauru Luīzi Ķemeri, tā piešķirot šovam jaunas vēsmas un izaicinājumus. „Ļoti atšķirīgi cits no cita, kreatīvi jaunieši, kuri guva milzīgu pieredzi šajā kolekcijas, stila un tēla veidošanas laikā.” stāsta Inga Berga Bīriņa. Kolekcija ir īpaša ar to, ka tajā apvienojas dažādu materiālu aksesuāri un tādi neierasti papildinājumi kā bērzu zari un silikons. Galvenais kolekcijas veidotāju uzdevums – apvienot visus šos materiālus vienā plūstošā objektā.

Vidzeme Fashion show ceturto gadu Valmierā pulcēs kvalitatīvas un inovatīvas modes cienītājus. Vārds „šovs” ietver ne tikai svaigākās modes vēsmas no Riga Fashion Week, jauno dizaineru konkursa Habitus Baltija, Riga Fashion Mood skatēm, bet arī unikālu deju programmu, mūziķu uzstāšanos, showroom ar dizaina aksesuāriem, u.c. aktivitātēm, kas veido vakara programmu.

Biļetes no nopērkamas www.bilesuparadize.lv, Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī Valmieras Kultūras centrā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV