Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Mārtiņš Sirmais un citas interesantas personības piedalīsies “Dzīvajā Bibliotēkā”

Easyget.lv, 08.04.2014. 09:10

13. aprīlī, pūpolsvētdienā, kultūras bārā "Omas Briljanta istaba", Audēju ielā 7, plkst. 13 – 17 norisināsies pasākums "Dzīvā Bibliotēka”- vieta, kur grāmatas aizstāj cilvēki un lappuses - īstas sarunas, informē Oksana Lazda.

Pasākums funkcionē kā mums ierastā bibliotēka, taču šoreiz grāmatu vietā ir cilvēki - interesantas personības, dažādu sabiedrības grupu pārstāvji, kuri ir atvērti dalīties savā stāstā un pieredzē ar pasākuma apmeklētājiem – “lasītājiem”.

Katram pasākuma apmeklētājam ir iespēja izvēlēties no "grāmatu kataloga" sev interesējošo "grāmatu" - stāstnieku - un iesaistīties ar to 30min garā sarunā - "lasīšanā". Sarunas laikā starp "lasītāju" un "grāmatu" veidojas dialogs, notiek pieredzes apmaiņa. Tā ir iespēja "grāmatai" nodot savu stāstu "lasītājam" - motivēt, iedvesmot, būt par paraugu, atklāt jaunu skatījumu uz mūsu ikdienu.

"Dzīvā Bibliotēka" ideja dzima 2000. gadā Dānijā, un šodien pasākuma ideoloģija ir populāra visā pasaulē. Pasākuma galvenā ideja ir atvērtas un tolerantas sabiedrības veidošana un dialoga veicināšana starp dažādām sabiedrības grupām.

13. aprīlī "Dzīvajā Bibliotēkā" piedalīsies pavārs Mārtiņš Sirmais, baletdejotāja Zane Teikmane, fotogrāfs Nils Vilnis, pasaules apceļotājs Ivars Krūtainis, žurnālists Kārlis Streips, ārsts Valdis Skotelis, jogas pasniedzēja Agnese Guļāne, LU EVF biznesa inkubatora vadītājs Mikus Losāns, arābu kultūras pārstāvis Hosams Abu Meri un dialoga dizainers Valdis Melderis.

„Dzīvā Bibliotēka” ir atvērta ik vienam, bez vecuma ierobežojumiem, bez iepriekšējas reģistrācijas un dalības maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV