Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Valmieras modes kokteilis

easyget.lv, 10.04.2014. 17:26

Valmierā, Galerijā Laipa, 17. aprīlī plkst. 20:00 Kultūras un mākslas mēneša ietvaros notiks Vidzeme Fashion show pre-party. Pasākuma laikā tiks prezentēts Vidzeme Fashion show 2014 un modes vilni Valmierā ieskandinās Annas Bušmanes, M50 un Eduardo Cattus jaunās kolekcijas. 
Valmieras modes kokteilis

Pasākuma apmeklētājus priecēs RTU Tekstilmateriālu un Tehnoloģiju dizaina institūta bakalaura studentes Annas Bušmanes kolekcija „Stende 21. gadsimts”. Iedvesmojoties no Kurzemes novada Stendes 19. gs. otrās puses tautisko brunču auduma, kolekcija parāda latvju tautas etnogrāfijas iezīmes jaunā veidolā. Kolekcijā izmantota arī Ilzes un Annas Žūriņu radītā „Latvijas poga”.

Modes konceptveikals M50 sevī apvieno vairākus desmitus dažādu Latvijas dizaineru un mākslinieku darinājumus – apģērbus, rotas un aksesuārus. Modes konceptveikals 27. martā viesnīcā Albert Hotel piedalījās izstādes „Latvija Piedāvā 2014” prezentācijā. Modes skatē tika demonstrēti apģērbi no zīmoliem Matilde, Rotaa, Cita Rita, Pienalote, M50, Ulmaņbikses, Yuta, Tundra Hata un citiem.

Savu jauno kolekciju „Sun Kissed” prezentēs latviešu apģērbu zīmols Eduardo Cattus jeb Ecattus, kas nupat, 28. martā, aizvadīja veiksmīgu kolekcijas prezentāciju Rīgā, VEF skeitparkā, pulcējot ap 200 modes mīļotāju un atbalstītāju. Ecattus jaunā pavasara/vasaras kolekcija ir veltījums saulei. Tā ir koša, spilgtiem toņiem bagāta. Kolekcijā saskatāmas gan šim zīmolam raksturīgās košās aplikācijas, gan kolekcijas noskaņai atbilstošais tuksneša siltums un toņi. Šoreiz zīmols iepazīstina ar krabi, haizivi, ziloņiem un citām jaunām aplikācijām.

Muzikālu baudījumu sniegs grupa Rudolf & Red Nosers, kuras sastāvā ir trīs azartiski puiši - Renārs Veličko, Kārlis Zagorskis un Rūdolfs Zagorskis. Grupas repertuārs aizrauj ar pilnīgo folk/indie skanējumu un valmieriešu vidū tiek pielīdzināti muzikālajai apveinībai Mumford and sons.

Pasākuma laikā Galerijā Laipa būs iespējams apskatīt Kaļiņingradā dzimušās mākslinieces Olgas Čertovas darbus. Māksliniece savos darbos apkopojot dažādas abstraktas formas veido puzli, kurā ikviens var atrast kādu asociāciju ar kaut ko sev tuvu.

Valmieras modes kokteiļa atbalstītāji un draugi – Valmieras pilsēta, Galerija Laipa, Valmieras Jauniešu dome, Radio Tev, NS King, Suvenīru darbnīca, Dizaina centrs, Valmiermuižas alus, z/s „Grundiņi” beķereja, CAPS!, M50, Ecattus.

Publicitātes foto: Zīmols Eduardo Cattus. Foto (c) Aiga Redmane, Rīga 2014

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV