Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

RTU notiks studentu modes skate Ķīpsalas pavasaris 2014

Easyget.lv, 23.04.2014. 16:01

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina uz 10. gadskārtējo studentu modes skati «Ķīpsalas pavasaris», kurā tiks prezentētas vairāk nekā 20 RTU topošo apģērbu dizaineru kolekciju. To vienojošais temats veltīts Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas gadam, meklējot iedvesmas avotus latviešu etnogrāfijā, arhitektūrā un tēlotājmākslā.
RTU notiks studentu modes skate Ķīpsalas pavasaris 2014

Modes skate notiks pirmdien, 28. aprīlī, divos seansos – plkst. 16 un plkst. 19 RTU Dizaina centrā, Āzenes ielā 18, Rīgā.

Kolekcijas tapušas tērpu mākslinieču Skaidras Deksnes, Dainas Šķiņķes un Elīnas Rožkalnes vadībā, savukārt modes skate veidota kastinga menedžeres Ineses Demes, horeogrāfa Andra Bukalovska un Birutas Mageles Starptautiskās stilistu skolas audzēkņu un personāla vadībā. Kolekciju vispusīgu vērtējumu sniegs Valsts eksaminācijas komisija, kuru vadīs SIA «Solutions» valdes locekle Ginta Ozoliņa.

«Tā kā Rīga šogad ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, savukārt Latvija nākamgad būs Eiropas prezidējošā valsts, un mode dod tendences perspektīvā, tad modes skati vienojošais temats ir Latvija. Studentu kolekcijā šogad dominē etnogrāfija kā mūsu nācijas identitātes simbols, jo tieši ar to, nevis ar globalizācijas radīto modes vienveidību, varam būt interesanti pasaulei. Turklāt ne vien mēs Latvijā, bet arī citur pasaulē tautas atgriežas pie savām saknēm,» saka tērpu māksliniece S. Deksne.

«Ķīpsalas pavasara 2014» apģērbu kolekcijas izstrādājušas RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūta (MLĶF DTI) profesionālo bakalaura studiju programmu «Materiālu tehnoloģija un dizains» un «Apģērbu un tekstiltehnoloģija» 3. un 4. kursa studentes, piedaloties mācībspēkiem un nozares profesionāļiem.

Šogad modes skate notiek jaunās telpās – RTU Dizaina centrā, kas patlaban ir modernākā un funkcionāli visdaudzveidīgāk izmantojamā RTU ēka. Tā ir pirmā RTU studentu pilsētiņas projektā Ķīpsalā renovētā būve, kurā mīt RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte un RTU MLĶF Dizaina un tehnoloģiju institūts un kas durvis studentiem vēra 2013. gada septembrī.

Foto: Publicitātes foto

Ieejas kartes būs iespējams iegādāties notikuma vietā pirms pasākuma. To cena – 5 EUR, studentiem un skolēniem – 2 EUR.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV