Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Devītais Riga Fashion Mood notiks Ventspilī

Easyget.lv, 24.04.2014. 11:46

10. maijā Ventspilī notiks Latvijas Modes palātas rīkotais modes festivāls “Riga Fashion Mood”, piedāvājot apskatīt vairāk nekā 15 kolekcijas, informē Renāte Slucka.
Devītais Riga Fashion Mood notiks Ventspilī

Ventspilī tiks izrādītas Latvijas vadošo un jauno modes dizaineru aktuālās un nākamās sezonas kolekcijas. Varēsim baudīt gan pieredzējušu “Riga Fashion Mood” dalībnieku talantu, gan arī iepriekš neredzētus dizainerus. Dalībnieku vidū būs zīmoli “Alexander Pavlov”, “More Salt”, “Cinnamons”, “NINA”, “Taste by Sonita Pāvuliņa”, “Koshakova”, “BeCarousell”, dizaineri Natālija Jansone, Keita, Baiba Ladiga, Reinis Ratnieks, bērnu apģērbu zīmoli “Hebe” un “Leny Tomy Factory”, kā arī vairāki citi dizaineri.

Latvijā košākais modes notikums “Riga Fashion Mood” tiek organizēts sadarbībā ar „Kurzemes filharmoniju”. Filharmonijas mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga: “Esam patiesi priecīgi un gandarīti, jo „Riga Fashion Mood” atgriežas Ventspilī. Pagājušā gada pieredze rāda, ka šādi modes svētki ir ļoti gaidīti. Daudzi atzinības vārdi, kā arī neviltotā sajūsma par Latvijas modes dizaineru sniegumu mudināja mūs turpināt iesākto un parūpēties, lai ikviens ventspilnieks arī šogad piedzīvotu īstu modes pavasari.”

Papildus modes skatēm “Riga Fashion Mood” ietvaros no 3. līdz 12. maijam teātra namā “Jūras vārti” būs apskatāma izstāde “Latvijas dizains Latvijai”. Izstādei būs divi konceptuālie virzieni. Izstādes pirmajā ekspozīcijā būs redzamas sabiedrībā cienītas un atpazīstamas sievietes, kuras tērpjas Latvijas modes dizaina tērpos. Izstādīto fotogrāfiju papildinās katras sievietes personisks stāsts par Latvijas modi un kādu ar to saistītu notikumu. Otrā ekspozīcija veltīta Latvijas dizaina zīmoliem, izceļot mājas lietas un aksesuārus. Izstādes svinīgā atklāšana notiks 9. maijā plkst. 18.00 teātra namā “Jūras vārti”.

“Ar šo izstādi vēlamies parādīt, cik dažāds ir latviešu dizains un cik personiski notikumi un stāsti var ar to saistīties. Mode ir ne tikai apģērbs, tā ir arī attieksme un piedzīvojums. Domāju, ka vietējo dizaineru izstrādājumu lietošana ikdienā ļauj ikvienam nostiprināt saikni ar latvisko identitāti, nepazaudējot iespēju būt mūsdienīgam un modernam,” stāsta Latvijas Modes palātas vadītāja Dita Danosa, “Riga Fashion Mood” un izstādes “Latvijas dizains Latvijai” organizatore.

Izstāde “Latvijas dizains Latvijai” teātra namā “Jūras vārti” būs apskatāma no 3. līdz 12. maijam. “Riga Fashion Mood” norisināsies 10. maijā, sākums plkst. 18.00.

Kā ierasts, “Riga Fashion Mood” ir modes festivāls, kas pieejams plašai sabiedrībai. Pasākumu ir iespēja apmeklēt ikvienam, iegādājoties biļeti visās „Biļešu serviss” tirdzniecības vietās. Ar Lattelecom tehnoloģisko atbalstu modes skates tiešraide tiks translēta internetā un Lattelecom Interaktīvajā televīzijā.

Foto: Alexander Pavlov kolekcija. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV