Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Rīgā svinēs pasaulē lielākos ēšanas svētkus

Easyget.lv, 12.05.2014. 15:32

Sestdien, 17. maijā Rīgā atkal notiks Restorānu Diena - pasaulē lielākie ēšanas svētki, kad katrs uz vienu dienu var atvērt restorānu - dzīvoklī, dārzā, darba vietā, parkā vai uz ielas stūra.
Rīgā svinēs pasaulē lielākos ēšanas svētkus

Kā informē Restorānu dienas vēstnieki Didzis un Santa, Restorānu Dienas tradīcija aizsākās Helsinkos, Somijā, un tā notiek četrreiz gadā. Rīgā Restorānu Diena notiks otro reizi, un tai jau ir pieteikti vairāki vienas dienas restorāni.

Restorānu Dienas kustības pamatā ir vēlme baudīt ēdienu, dalīties ar gatavošanas pieredzi un vienkārši pavadīt laiku patīkamā sabiedrībā. Lai atvērtu savu restorānu, nav jābūt īstam pavāram vai restorānu biznesa profesionālim. Arī smalki ēdieni nav obligāti - galvenais ir oriģināla ideja un vēlme sarīkot garšīgus svētkus sev un citiem.

Lai ideju popularizētu arī Latvijā, ir izveidota vietējā Facebook lapa (http://www.facebook.com/Restaurantdayriga) un blogs (http://restaurantday.magazen.org), kur iespējams iegūt atbildes uz jautājumiem un padomus restorāna atvēršanai. Lai sameklētu tuvāko Restorānu Dienas restorānu vai lai izsludinātu savējo, jādodas uz: http://www.restaurantday.org.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV