Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Pasākumi

30
Septembris
Ceturtdiena
19:30

Rudens kamermūzikas festivāls. Kamermūzikas virsotnes – Tempera Quartet

Spīķeru koncertzāle
Maskavas iela 4, korp. 1, Rīga

30. septembrī pl. 19:30 Spīķeru koncertzālē Rudens kamermūzikas festivāla koncertā uzstāsies kamermūzikas virsotnes – Tempera Quartet.

Koncertā būs iespējams dzirdēt Haidna, Respīgi, Sibēliusa un Vaska mūziku. No stīgu kvarteta žanra pioniera Haidna tētiņa kvartetiem klausīsimies op. 76. nr. 5, kas pilns saules, dzīvesprieka un elegances. Respīgi daiļradi pārstāvēs “Doriskais kvartets”, kas ar viegli saprotamā, nepretenciozā skaņu valodā veidotu mūziku futūrisma un citu modernisma virzienu virpuļos vieniem likās kā anahronisms, citiem – kā apsveicams solis antīkas skaidrības meklējumos. Doriskā skaņkārta ir viena no grieķu senajām skaņkārtām, tās intonācijas caurvij šo Respīgi mūziku. Iz Žana Sibēliusa daiļrades Tempera mūziķes izvēlējušās agrīnu miniatūru Allegro mi minorā. Visbeidzot Pēteris Vasks un viņa Ceturtais stīgu kvartets, kas veltīts komponista mātei un ko Parīzē pirmatskaņoja viens no pasaules labākajiem stīgu kvartetiem Kronos. Elēģija, korālis un meditācija – trīs apcerīgas daļas, kam pa vidu divas enerģiskas tokātas. Spēcīga un pārdomas rosinoša refleksija par pasauli, cilvēka vietu tajā un iespējamiem nākotnes scenārijiem.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs vai www.bilesuparadize.lv.

Norises laiks: 30.09.2010. 19:30

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV