Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Pasākumi

23
Oktobris
Sestdiena
19:00

LNSO sezonas atklāšanas koncerts

Lielā Ģilde
Amatu 6, Rīga, LV-1050

23. oktobrī plkst. 19:00 Lielajā ģildē LNSO ielūdz uz sezonas atklāšanas koncertu.

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Karels Marks Šišons jaunās sezonas repertuārā vienu no galvenajiem uzsvariem izvēlējies likt uz Gustava Mālera daiļradi, atzīmējot komponista dzimšanas 150. gadadienu un nāves simtgadi. Tieši tāpēc LNSO jauno sezonu uzsāk ar vienu no komponista šedevriem – Gustava Mālera Otro simfoniju, kas pazīstama arī kā „Augšāmcelšanās simfonija”. Šī simfonija, kurā Pastarās dienas, Pestīšanas un Augšāmcelšanās tematika atklāj Mālera vīziju par mūžības skaistumu, ir viens no vismajestātiskākajiem romantisma laikmeta muzikālajiem darbiem.

Savukārt otrs, ne mazāk nozīmīgs sezonas atklāšanas koncerta notikums būs latviešu komponista Ērika Ešenvalda jaundarba „Fanfaras” pasaules pirmatskaņojums. LNSO un galvenais diriģents Karels Marks Šišons turpina iesākto un plašu publikas atsaucību guvušo tradīciju – latviešu komponistu skaņdarbu pirmatskaņojumus LNSO sezonas atklāšanas un noslēguma koncertos.

Sezonas atklāšanas koncertu par jo īpašu notikumu padarīs orķestra galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja Karela Marka Šišona sadarbība ar izciliem solistiem – Kārenu Slaku no Ņujorkas Metropolitēna operas un Jeļenu Batukovu no Vīnes Valsts operas, koncertā piedalīsies arī LNO koris.

Norises laiks: 23.10.2010. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV