Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Pasākumi

6
Janvāris
Ceturtdiena
19:00

Zvaigznes dienas koncerts

Koncertzāle Ave Sol
Citadeles iela 7, Rīga

6. janvārī plkst. 19.00 koncertzālē „Ave Sol” notiks Zvaigznes dienas koncerts, kurā piedalīsies Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” un Rīgas kamerkoris „Ave Sol”, soliste Ieva Parša, diriģents Andrejs Jansons.

Koncerta programmu veidojis latviešu izcelsmes Ņujorkā dzīvojošais diriģents Andrejs Jansons. Centrālais skaņdarbs šajā koncertā būs Urmasa Sīsaska 1992. gadā sacerētā Ziemassvētku oratorija. U. Sīsasks (1962.) ir šobrīd viens no redzamākajiem un savdabīgākajiem igauņu akadēmiskās mūzikas komponistiem. Koncerta diriģents Andrejs Jansons ir izveidojis Ziemassvētku oratorijas stīgu balsu pārlikumu pūtēju orķestrim un tas tiks pirmatskaņots Zvaigznes dienas koncertā. Arī ASV dzīvojošās ērģelnieces un komponistes Ilzes Akerbergas (1953.) Latviešu rapsodija piedzīvos savu pirmatskaņojumu Latvijā. Koncerta programmas pēdējais skaņdarbs – Dž. Enesku Pirmā rumāņu rapsodija atgādinās to, ka kristiešu Zvaigznes diena ir pareizticīgo Ziemassvētki, kad īsti vietā ir prieks un līksmība par Kristus dzimšanas brīnumu. Arī koncerta norises vieta – koncertzāle „Ave Sol” sasaucas ar pareizticīgo Ziemassvētkiem, jo šī ēka tika celta un ilgus gadus kalpoja kā Pētera un Pāvila pareizticīgo baznīca.

Ieeja Zvaigznes dienas koncertā ir ar bezmaksas ielūgumiem.

Norises laiks: 06.01.2011. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV