Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Pasākumi

21
Janvāris
Piektdiena
20:00

Izrāde „Pauļuks. Rāmji”

Izstāžu zāle Arsenāls
Torņa iela 1, Rīga

Mūzikas un mākslas atbalsta fonds sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju 21. janvārī plkst. 20:00 piedāvā izrādi par ģeniālo gleznotāju Jāni Pauļuku (1906–1984) - „Pauļuks. Rāmji”.

Cilvēkus allaž ir interesējušas spilgtas personības, kuras vienlaikus raksturo kādu laikmetu un sabiedriskās norises tajā. Latvijas mākslinieku vidū ir daudz šādu personību, par kurām būtu vērts un iespējams veidot stāstus un uzvedumus. Šis būs stāsts par kaligrāfu, gleznotāju un pretrunīgu personību Jāni Pauļuku.

Svarīgi ir radīt izrādi – piedzīvojumu – vizuālu, akustisku, emocionālu, tādu, kurš runā par konkrētu cilvēku un laiku un vienlaikus par mūžīgajām tēmām – mīlestību, mākslinieka attiecībām ar varu, radošo meklējumu sāpēm. Būtiski ir izstāstīt vienkāršu, cilvēcisku un poētisku stāstu par Jāni Pauļuku, lai skatītājs spētu ieraudzīt to noslēpumu, kas piemīt šim unikālajam gleznotājam, palīdzēt atklāt katram savu Jāni Pauļuku. Viņš var šķist savādnieks, īpatnis, kas dzīvo savā pasaules uzstādījumā, taču mūsu priekšā ir arī redzams spēcīgs, mokpilns un sarežģītas personības esamības brīnums. Mākslinieks mums stāsta nezināmu stāstu, runā par būtisko un ar savām gleznām nojauc izplatītās barjeras cilvēku vidū. Kas viņš ir? Upuris vai varonis?

Izrādes „Pauļuks. Rāmji” režisore ir Inese Mičule. Jāņa Pauļuka lomā aktieris Kaspars Znotiņš. Scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa. Producente Laila Baumane. Iestudējums veidots, izmantojot mākslas zinātnieka Zigurda Konstanta monogrāfiju „Jānis Pauļuks”.

Izrādes norises vieta ir LNMM izstāžu zāles “Arsenāls” (Torņa ielā 1, Rīgā) foajē daļa, kā skatuvi izmantojot arī iespaidīgās koka kāpnes.

Izrādes garums 1 stunda 10 minūtes bez pārtraukuma.

Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv un www.bezrindas.lv.

Norises laiks: 21.01.2011. 20:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV