Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Pasākumi

15
Janvāris
Sestdiena
15:00

Filma “Zeitgeist: Solis uz priekšu”

K Suns
Elizabetes iela 83/85, Rīga

Sestdien, 15. janvārī, plkst. 15:00 K-Sunī bez maksas tiks demonstrēta filma “Zeitgeist: Solis uz priekšu”.

 “Zeitgeist: Solis uz priekšu” uzskatāmi parāda nepieciešamību atteikties no sabiedrībā valdošās sociālekonomiskās domāšanas. Filmā režisors pievēršas cilvēka un sabiedrības izdzīvošanas priekšnosacījumu kopumam, lai, liekot lietā zināšanas par nemainīgiem dabas likumiem, virzītos uz jaunu, ilgtspējīgu sociālo paradigmu, sauktu par uz resursiem balstītu ekonomiku. Uz resursiem balstītas ekonomikas galvenā vērtība ir Zemes resursi. Pateicoties tehnoloģijām, darbu var veikt daudz ātrāk un efektīvāk, nekā to jebkad spētu cilvēks.

Savā darbā režisors akcentē pasaules finanšu sabrukuma, apkārtējās vides piesārņojuma un darba tirgus lejupslīdes galvenos cēloņus, par kuriem presē un akadēmiskajā vidē nediskutē, tajā pašā laikā filmā apskatīta iespēja izmantot jaunākos zinātnes atklājumus un tehnoloģijas, pielietojot uz resursiem balstītu ekonomiku.

Pirms filmas - Sandija Semjonova uzruna. Filma būs oriģinālvalodā ar latviešu un krievu valodas subtitriem.

Ieeja: bez maksas.

Norises laiks: 15.01.2011. 15:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV