Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Pasākumi

20
Februāris
Svētdiena
19:30

Festivāls "Saxophonia 2011"

Lielā Ģilde
Amatu 6, Rīga, LV-1050

20. februārī pl.19.30 Lielajā ģildē festivāla Saxophonia 2011 ietvaros koncertēs amerikāņu saksofonists Džošua Redmens (Joshua Redman), kurš ieradīsies Rīgā ar savu trio - basistu Rūbinu Rodžersu un sitēju Gregoriju Hačinsonu.

Redmena harismu slavē kopš 90.gadiem, kad sākās viņa starptautiskā karjera. Džošua Redmens ir daudzpusīgs mūziķis - viņa ietekmju jomu sarakstā ir džezs, klasiskā mūzika, roks, soul, Indijas, Indonēzijas, Vidējo Austrumu un Āfrikas mūzika; viņš mācījies spēlēt blokflautu, klavieres, ģitāru, gatamu (indiešu sitaminstrumentu), muzicējis arī gamelāna sastāvā.

Džošua Redmens ar spožiem panākumiem beidza studijas slavenajā Bērkli džeza augstskolā. Pēc uzvaras prestižajā Teloniusa Monka starptautiskajā saksofonspēles konkursā sākās jaunā mūziķa koncerti un ieraksti ar tādām zvaigznēm kā Džeks Dedžonets, Čārlijs Heidens, Elvins Džounss, Pets Metīni, Pols Moušens, Klārks Terijs. Par 1993.gadā klajā nākušo pirmo soloalbumu Redmenu pirmoreiz nominēja Grammy balvai.

 

Deviņu gadu vecumā Redmens sāka mācīties klarnetes spēli, savukārt tenorsaksofons ir viņa instruments kopš desmit gadu vecuma. Džošuas Redmena mūzikas izpratne veidojās, klausoties Džonu Koltreinu, Ornetu Koulmenu, Kenonbolu Aderliju, paša tēvu Djūiju Redmenu, kā arī The Beatles, Aretu Frenklinu, The Temptations, Prinsu, The Police, Led Zeppelin.

 

Biļešu cenas no 5 līdz 25 latiem.

 

 

Norises laiks: 20.02.2011. 19:30

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV