Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Pasākumi

11
Februāris
Piektdiena
19:30

Festivāls "Saxophonia 2011" - atklāšanas koncerts

Lielā Ģilde
Amatu 6, Rīga, LV-1050

11. februārī plkst. 19:30 Lielajā ģildē festivāla „Saxophonia” atklāšanas koncertā spēlēs "Sinfonietta Rīga" pirmo reizi Aināra Rubiķa vadībā. Dzirdēsim saksofonista Ginta Pabērza solo Boba Mincera kompozīcijā Koncertīno tenorsaksofonam. Mincers ir teicams amerikāņu džeza saksofonists, bigbendu milzis, Grammy ieguvējs. Viņa Koncertīno ir džeziska, nepretencioza izklaides mūzika ar virtuoziem uzdevumiem solistam. Savukārt  Arvīds Kazlauskis būs solists Franka Martēna Balādē altsaksofonam. Martēns ir šveiciešu komponists, kas lielu daļu sava mūža vadījis Nīderlandē. Viņš rakstīja vēlīni romantisku, intensīvu mūziku ar noslēpumainības pieskaņu – šāda ir arī viņa Balāde, kuras tumsnējam audumam saksofons piešķir zelta dzīslas mirdzumu.
 
Veseli četri saksofoni uzstāsies kā solistu kvartets amerikāņu meditatīvā minimālista Filipa Glāsa Koncertā saksofonu kvartetam un orķestrim; klausīsimies, kā muzicē festivāla "Saxophonia" iedvesmotājs – Rīgas saksofonu kvartets.

Saksofonmūzikas klāstu papildinās Kurta Veila Otrā simfonija, kas ir šī pazīstamā un iemīļotā mūziklu autora beidzamais mēģinājums akadēmisko žanru pasaulē. Šai simfonijai piemīt Veila songiem raksturīgās pievilcīgās iezīmes – iezīmīgs melodiskums, mocartiska elegance, ebrejisks smeldzīgums.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties internetā www.bilesuparadize.lv, "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās visā Latvijā un pirms koncerta norises vietā.

Norises laiks: 11.02.2011. 19:30

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV