Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Pasākumi

2
Jūnijs
Ceturtdiena
21:00

Andris Dzenītis

Ceturtdien, 2.jūnijā, “Skaņu meža” bāriņā/ierakstu veikalā, Miera ielā 12, pulksten 21:00 ar elektroniskās mūzikas koncertu uzstāsies latviešu komponists Andris Dzenītis.

A.Dzenīša vijoļu un klavieru sonātei Pamestie tika piešķirta Komponistu savienības kamermūzikas balva, kad viņam bija tika 16 gadi (1994.gadā). Vēlāk viņš kā Herdera stipendijas laureāts studēja kompozīciju Vīnes Mūzikas un drāmas skolā, bet pēc tam Latvijas Mūzikas akadēmijā (pie Pētera Plakida) un Lietuvas Mūzikas akadēmijā.

A.Dzenīša mūzika ir tikusi atskaņota Latvijā un ārpus tās. To ir izpildījuši starptautiski pazīstami kolektīvi kā Latvijas Radio koris, Rīgas kamermūziķi, Sinfonietta Rīga, Kroumata perkusiju ansamblis Stokholmā, Paragona ansamblis Glāzgovā, Reinberta Eversa un Pierrot Lunaire ansamblis Vīnē, Caput Īslandē,  Deutsche Radio Philharmonie Saarbruecken - Kaiserlautern diriģenta Karela Marka Šišona vadībā.

A.Dzenītis arī ir aktīvs kā mūzikas kritiķis un žurnālists, strādājot par žurnāla “Mūzikas saule” redaktoru. Kā skaņu mākslinieks viņš ir strādājis ar virkni latviešu vizuālajiem māksliniekiem kā Oļegu Klimoviču un Gintu Gabrānu. Šobrīd komponiss strādā par kompozīcijas un teorētisko disciplīnu pasniedzēju Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas skolā. A.Dzenītis arī ir Jauno komponistu savienības meistarklašu organizētājs un direktors Dundagā (2002 – 2006) un Mazsalacā (2008 - ).

Norises laiks: 02.06.2011. 21:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV