Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Pasākumi

11
Novembris
Piektdiena
20:00

Lenijs Krevics

Arēna Rīga
Skanstes iela 21, Rīga, LV 1013

11. novembrī "Arēnā Rīga" sava jaunākā – devītā studijas albuma "Black And White America" koncerttūres ietvaros, viesosies leģendārais mūziķis, aktieris, multi-instrumentālists, komponists, producents un aranžētājs, 4 "Grammy" balvu ieguvējs Lenijs Kravics (Lenny Kravitz).

Lenija Kravica jaunākais studijas albums "Black And White America" tapis pēdējo trīs gadu laikā. Tajā iekļautas 16 paša rakstītas un producētas dziesmas, kas tapušas Bahamu salās un Parīzē. Albumu Kravics ieturējis līdzšinējās tradīcijās, apvienojot rokmūziku un fanka elementus, sev raksturīgo ģitārspēli un vokālu.

Lenijs Kravics savā daiļradē pratis apvienot klasiskā roka un hārdroka vērtības ar fanku, soulu, regeju, folku u.c. mūzikas stiliem. Viņam varam pateikties par Džimija Hendriksa, Džona Lenona, Deivida Bovija, Džimija Peidža un daudzu citu roka leģendu radītā garīgā strāvojuma turpināšanu. Vinš cenšas sekot devīzei: "Ja vēlies sasniegt nevainojamu rezultātu, visu dari pats", tāpēc iespēju robežās visus instrumentus, nemaz jau nerunājot par dziedājumu, no ģitāras līdz bungām un no klavierēm līdz saksofonam, dzied, spēlē un ieraksta viens pats. Šis perfekcionisms atspoguļojas arī smalki noslīpētajos skatuves šovos un dziesmu videoversijās.

Rezultātā Lenija Kravica daiļarade ir viena no retajām, ko augsti vērtē gan kritiķi, gan kolēģi, gan miljonos mērāma fanu auditorija. Aptuveni 20 gadu garās karjeras laikā Kravics izdevis 9 studijas albumus, kopumā pārdodot vairāk nekā 35 miljonus kopiju un sniedzis tūkstošiem koncertu visā pasaulē.

Vairākas Lenija kompozīcijas viesojušās "US Top Singles Charts" 1.vietā (piemēram "Again", "American Woman", "Fly Away", "Dig In"); Kravics ir vienīgais, kas ieguvis "Grammy" balvu 4 gadus pēc kārtas un kopumā nominēts šim apbalvojumam 7 reizes; viņa balvu sarakstā ir "American Music Award", "MTV Video Music Award", "Radio Music Award", "BRIT Award", "Blockbuster Entertainment Award" un virkne citu atzinību.

Lenijs Kravics ir Madonnas hita "Justify My Love", franču dziedātājas, Džonija Depa kundzes Venesas Paradī albuma "Vanessa Paradis" un grupas "Aerosmith" dziesmas "Line Up" līdzautors un producents. Kravics piedalījies arī Mika Džegera divu soloalbumu tapšanā. Lenija izpildītās kompozīcijas kā tituldziesmas dzirdamas tādās filmās kā "Bad Boys II" un "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me".

Koncerta biļešu iepriekšpārdošana visās "Biļešu Serviss" kasēs.

Norises laiks: 11.11.2011. 20:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV