Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Pasākumi

5
Augusts
Piektdiena
19:30

Baleta zvaigznes Jūrmalā 2011

Dzintaru koncertzāle
Turaidas iela 1, Jūrmala

Piektdien, 5.augustā, plkst. 19.30 Dzintaru koncertzālē norisināsies 12. starptautiskais baleta festivāls „Baleta zvaigznes Jūrmalā”. Arī šogad festivāla mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis skatītājiem ir sarūpējis pasaulslaveno horeogrāfu Džona Noimaijera un Alekseja Ratmanska meistardarbus. Festivāls piedāvās arī tikšanos ar Latvijas Nacionālā baleta vadošajiem solistiem un jaunajiem māksliniekiem.

Uz Dzintaru koncertzāles skatuves uzstāsies Lielbritānijas Karaliskā baleta zvaigzne – spāniete Icjara Mendisabala. Kopā ar partneri, Nicas baleta solistu Žanu Sebastjēnu Kolo, viņa atveidos Šolca miniatūru „Ādams un Ieva”.

Festivālā „Baleta zvaigznes Jūrmalā” baleta mākslas cienītājiem šovasar gaidāms īpašs notikums – Hamburgas baleta solisti, latviete Anna Laudere un ukrainis Edvīns Revazovs, atveidos fragmentu no Džona Noimaijera radītās „Kamēliju dāmas”.

Mūsdienu baleta horeogrāfijas Latvijas skatītājiem piedāvās arī Lionas baleta solists – japāņu–franču izcelsmes dejotājs Tadajoši Kokeguči.

Savukārt īstas baleta klasikas pērles – Pas de deux no baleta „Pahita” un „Korsārs” – skatītājiem dāvās Tulūzas baleta Du Capitole solisti francūziete Magali Gerrī un armēnis Dāvits Galstjans.

Drosmīgu radošu izaicinājumu uzņēmušies Latvijas Nacionālā baleta vadošie solisti Elza Leimane-Martinova un Raimonds Martinovs, kas pirmo reizi plašas publikas priekšā stāsies jaunā – horeogrāfu – ampluā. Abi J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Horeogrāfijas nodaļas studenti radījuši humoristisku miniatūru „Trīs” ar Nikolo Paganīni mūziku. Tā stāsta par sievietēm, kam nekad nav gana, un fascinē ar savu asprātību un emociju gammu.

Latvijas Nacionālā baleta jaunās mākslinieces Alise Prudāne, Jolanta Lubēja, Ieva Rācene un Jeļena Dzalbo mirdzēs dārgakmeņu variācijā no baleta „Apburtā princese”. Alise Prudāne, kas nominēta „Spēlmaņu nakts” balvai kā gada veiksmīgākā debitante, izpildīs arī Pētera Čaikovska Pas de deux pārī ar baleta solistu Zigmāru Kirilko.

Ar fragmentu no Alekseja Ratmanska baleta „Pelnrušķīte” iepazīstinās Sanktpēterburgas Marijas teātra soliste Jeļena Jevsejeva un Mihails Sivakovs.

Norises laiks: 05.08.2011. 19:30

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV