Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Pasākumi

14
Oktobris
Piektdiena
19:00

BALSS SITAMINSTRUMENTU SFĒRĀS

Lielā Ģilde
Amatu 6, Rīga, LV-1050

14. oktobrī plkst. 19.00 Lielajā Ģildē Jaunām mūzikas festivāla Arēna 2011 atklāšanas koncertā vienā krāsu paletē saplūst divas pasaules - sitaminstrumentu daudzveidīgais skanējums un balss neierobežotā izteiksme, meklējot konceptuālus saplūsmes punktus un pretstatus. Tā vistiešāk iemiesota Santas Bušs jaundarbā balsij, sitaminstrumentiem un simfoniskajam orķestrim Somnilokvija (Runāšana miegā).
Savukārt 20. gadsimta kompozīcijas oriģinālākā dižgara – Salvatores Šarīno opusā balss ir ‘runājoša’ krāsa, iemiesojot renesanses laika itāļu arhitekta Frančesko Boromini filozofiskās sentences.
Tiks iedziedinātas arī tīras sitaminstrumentu krāsas Džeimsa Makmilana koncertā un smalko struktūru meistara Filipa Irela darbā “Interstices”(“Plaisas”).

Atskaņotājmākslinieki:
Baiba Berķe (mecosoprāns), Elīna Endzele, Rihards Zaļupe, Edgars Saksons, (sitaminstrumenti), Jānis Misiņš (teicējs), Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris, Juris Žvikovs (klavieres), diriģents Žolts Noģs (Vācija)

Norises laiks: 14.10.2011. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV