Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Pasākumi

10
Jūnijs
Svētdiena
20:00

Maikls Andželo Batio

Melnā piektdiena
Brīvības gatve 193c, Rīga

10. jūnijā klubā “Melnā Piektdiena” spēlēs viens no mūsu laiku oriģinālākajiem rokmūzikas ģitāristiem — Maikls Andželo Batio (Michael Angelo Batio), kurš daudzu mūzikas žurnālu aptaujās regulāri tiek ievietots spējīgāko ģitāras virtuozu topu augšgalā kopā ar tādiem māksliniekiem kā Džo Satriani, Stīvs Vai, Džons Petruči (“Dream Theater”) un Ingvī Malmstīns.

Batio ir teju vienīgais ģitārists pasaulē, kurš — lai varētu pārspēt ātrumā visus citus kolēģus — ir apguvis prasmi spēlēt divas soloģitāras vienlaicīgi. Šim nolūkam viņš lieto unikālu dubultģitāru, kas izvērsta V formā un kur uz abiem grifiem vienlaicīgi tiek spēlētas dažādas melodijas, lietojot “tapping” paņēmienus. Batio trenējies daudzus gadus, lai varētu spēlēt vienlīdz virtuozi kā ar kreiso, tā ar labo roku. Tāpat Batio ir viens no nedaudzajiem rokmūziķiem, kam ir augstākā izglītība tieši kā komponistam.

Programmas nagla ir vairāk nekā desmit minūšu sologabals, kurā Batio spēlē dažādu pazīstamu skaņdarbu aranžējumus uz savas patentētās, “Dean Guitars” ražotās dubultģitāras, sākot kreiliski, turpinot pēc tam pretēji, līdz beidzot spēlējot divas soloģitāras vienlaicīgi dažādos ritmos un harmonijās. Tāpēc ir tikai likumsakarīgi, ka šī gada februārī pats pirmais Batio konstruētais dubultģitāras modelis nonācis Rokenrola Slavas zāles ekspozīcijā.

Pirmo biļešu cena “Biļešu Paradīzē” — 8 lati, kas paaugstināsies, tuvojoties koncertam. Sēdvietas — 15 lati.

Norises laiks: 10.06.2012. 20:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV