Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Pasākumi

24
Maijs
Ceturtdiena
19:00

Orķestra „Rīga” sezonas noslēguma koncerts

Lielā Ģilde
Amatu 6, Rīga, LV-1050

24. maijā plkst. 19.00 Lielajā Ģildē orķestris „Rīga” noslēgs 40. koncertsezonu. Orķestra mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Ozoliņš koncerta „Ekliptika 2012” programmā iekļāvis divus latviešu komponistu pirmatskaņojumus, Gustava Holsta un Jozefa Švantnera darbus.

Koncerta intriga ir Kārļa Auzāna un Nika Gothama jaunais skaņdarbs „Oda Jurijam Gagarinam”, kas pēc orķestra „Rīga” pasūtījuma šopavasar top Rīgā un Toronto. Šī skaņdarba izpildītāju sastāvs ir čellu trio „Melo-M” un simfoniskais pūtēju orķestris. Skaņdarba tematisko materiālu un čellu partijas ir sacerējis K. Auzāns, savukārt N. Gothams ir radījis darba ideju, un viņa meistarīgajās rokās ir orķestrācija.

Otrs pirmatskaņojums ir Anitras Tumševicas „Saules mūzika” čellam un simfoniskajam pūtēju orķestrim, kas sacerēta 2010. gadā un līdz šim nav atskaņota. Koncertā „Saules mūzika” čella solo atskaņos Ēriks Kiršfelds.

Kosmisko tēmu koncerta programmā līdzās pirmatskaņojumiem papildinās angļu komponista Gustava Holsta fragmenti no svītas „Planētas” – iecienīts simfonisko pūtēju orķestru repertuārs pasaulē.
Savukārt amerikāņu komponists Jozefs Švantners Rīgas klausītājiem pazīstams pēc ārkārtīgi interesantā Koncerta sitaminstrumentiem, kas izskanēja 2010./2011. gada  orķestra „Rīga” sezonas atklāšanas koncertā ar Elīnas Endzeles solo diriģenta Andra Pogas vadībā. Tagad tiks atskaņots viens no jaunākajiem komponista darbiem - 2004. gadā sacerētais skaņdarbs „Recoil”.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena no Ls 5 līdz Ls 15.

Norises laiks: 24.05.2012. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV