Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Pasākumi

11
Maijs
Piektdiena
12:00

Kurta Fridihsona darbu izstāde

Rīgas mākslas telpa
Kungu iela 3, Rīga, LV-1050

No 11. maija līdz 5. augustam Rīgas pilsētas izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa  aplūkojama izcilā mākslinieka Kurta Fridrihsona izstāde „Fridrihsons par Fridrihsonu”.

Izstādes nosaukums ir atslēga tās koncepcijai – inscenējumam, kurā mākslinieks modelē savu dzīves un mākslas krustpunktu un kontrapunkta vietas. Inscenējums – tā nav nejaušība. K.Fridrihsona veidotās scenogrāfijas P.Pētersona laikā Dailes teātrī 20.gadsimta sešdesmito gadu beigās un septiņdesmito sākumā, tostarp skandalozais un laikmetu apsteidzošais skatuves lasījums F.Dostojevska „Idiotam”, kas kā alūzija likumsakarīgi veidots kā šīs izstādes centrs, akcentē spēles, pat teatrālisma aspektu mākslinieka personībā.

Izstādē izmantoti gan K.Fridrihsona darbi no Valsts mākslas muzeja, Mākslinieku savienības kolekcijas un Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja fondiem, gan G.Repšes un J.Spalviņa personīgajām kolekcijām, kas līdz šim nav eksponēti. Tāpat, respektējot mūsdienu tehnoloģijas, tiek demonstrētas apjomīgas mākslinieka dažādu periodu darbu sērijas, audioieraksti, tv ieraksti, kā arī fotogrāfijas un biogrāfiskie materiāli.

Izstādes „Fridrihsons pret Fridrihsonu” kuratori ir Gundega Repše un Jānis Spalviņš.

Norises laiks: 11.05.2012. 12:00 - 05.08.2012. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV