Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Pasākumi

28
Jūnijs
Ceturtdiena
12:00

Mišela Kasteņē personālizstāde „Tranzīts”/„Transit”

Māksla XO galerija
Elizabetes iela 14, Rīga, LV-1010

No 28. jūnija līdz  24. jūlijam  „Māksla XO” galerija jau otro reizi publikai piedāvā franču gleznotāja Mišela Kasteņē (Michel Castaignet) personālizstādi Rīgā. Izstādes atklāšanā tiks prezentēts retrospektīvs mākslinieka darbu katalogs.

„Tranzīts”/„Transit” ir izstāde par vietām, kuras mēs apmeklējam, vietām, kuras mēs šķērsojam, šīs vietas var būt gan fiziskas, kā ainava vai valsts, bet tik pat labi tās var būt metafiziskas, kā domas vai kāda mākslas teorija.

Šajās gleznās Mišels Kasteņē iepazīstina ar jaunu veidu kā veidot glezniecisku kolāžu, apvienojot attēlus un domas. Gleznā “BMPT snapshot” mākslinieks izmantojis atrastu amatiera foto attēlu un pārveidojis to stingri pēc nelokāmā „režģa” principa, kas raksturīgs 60.gadu franču minimālisma pārstāvjiem Daniels Burens (Daniel Buren), Juna Parmontje (Yuna Parmentier), Olivers Mose (Olivier Mosset) un Niele Toronī (Niele Toroni).

Norises laiks: 28.06.2012. 12:00 - 24.07.2012. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV