Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Pasākumi

29
Septembris
Sestdiena
12:00

Kamermūzikas diena Spīķeros. Pianomania

Spīķeru koncertzāle
Maskavas iela 4, korp. 1, Rīga

 

Ievērojot pasaules mūzikas tradīcijas, sestdien, 29. septembrī, visas dienas garumā Spīķeru koncertzālē notiks Pianomania. Kamermūzikas dienā piedāvājam piecus unikālus koncertus par īpašu cenu. Biļete uz koncertu - tikai 2 Ls.

Plkst. 12.00 bērni no sešu gadu vecuma tiek aicināti uz „Taustiņspēli”, kurā klavieres sauks mazos un lielos pianistus spēlēt un saspēlēt. Notiks mīklu minēšana un eksperimenti. “Taustiņspēle” būs gan koncerts, gan jautra rotaļa, gan radošā darbnīca visiem zinātkārajiem bērniem. 

Plkst. 14.00 dokumentāla filma Pianomania, kas ir emocionāls stāsts par prasmīgo Steinway & Sons klaviermeistaru Stefanu Knipferu, kurš  strādā ar labākajiem koncertflīģeļiem un izcilākajiem pianistiem, mēģinot izdabāt viņu visneiedomākajām vēlmēm ideālā skanējuma meklējumos.

Plkst. 17.00 klavesīniste Ievas Salietes soloprogramma  “Skaņas un smaržas vakara gaisā” piedāvā ieklausīties franču baroka un mūsdienu mūzikas dialogā.

Plkst. 20.00  ar koncertu “Džons Keidžs. Audiovizuāla performance četrām klavierēm” sumināsim amerikāņu modernās mūzikas guru – Džonu Keidžu simtajā dzimšanas dienā. Koncertā pianists Juris Žvikovs sēdīsies pie četrējām klavierēm – parastām, rotaļu un divām sagtavotām. Šo priekšnesumu papildinās Antona Freimaņa iestudētā kustību performance.

Plkst. 22.00  koncertā “Izsmalcināti nepakļāvīgs franču džezs” dzirdēsim spožā franču džeza pianista Benuā Delbeka Trio no Francijas. 

 

Norises laiks: 29.09.2012. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV