Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Pasākumi

5
Augusts
Svētdiena
16:00

Čella un akordeona burvība

Kārķu baznīca
Kārķu pagasts, Valkas rajons, LV-4716

 

Svētdien, 5. augustā, pulksten 16.00 Kārķu baznīcā koncertā „Čella un akordeona burvība" uzstāsies akordeoniste Ksenija Sidorova un čelleste Guna Āboltiņa. Abas jaunās, bet talantīgās mūziķes šķiet kā radītas kopīgām skatuves gaitām, tik radniecīgs ir viņu temperaments, saprašana un prasmes.

„Skaņdarbu izvēle koncertā balstīta uz pretnostatījumu: sakrālās mūzikas komponisti – Sofija Gubaiduļina, Arvo Perts un Kamils Sensānss pret tādiem tautas mūzikas iedvesmotiem skaņdariem kā Manuels de Falja, Džeralds Finci un Astors Pjacolla. Tā nu līdzās Gubaiduļinas In croce („Pie Krusta"), Sensānsa „Lūgšanai" un Perta mistiski rituālajam Fratres šajā koncertā klausīsimies britu dziesmu meistara Finci „Tango impresiju", Argentīnas tango karaļa Pjacollas Le grand tango, nacionālspāniski noskaņotā de Faljas „Svītu spāņu stilā" un kā vainagojumu visām romantiski noskaņotām dvēselēm – Sergeja Rahmaņinova brīnumskaistā „Vokalīze"," koncertprogrammu „Čella un akordeona burvība" raksturo G.Āboltiņa.

 

Norises laiks: 05.08.2012. 16:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV