Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Pasākumi

30
Augusts
Ceturtdiena
19:00

Liepājas vasara 2012: Hendelis. Aleksandra svētki

Liepājas Svētā Jāzepa katedrāle
Rakstvežu iela 16/18, Liepāja, LV-3401

30. augustā plkst. 19:00 Liepājas Svētā Jāzepa katedrālē sadarbībā ar 15.Starptautisko garīgās mūzikas festivālu noslēgsies festivāls "Liepājas vasara". Krāšņā koncertā "Hendelis. Aleksandra svētki" Liepājas Simfoniskais orķestris tiksies ar Valsts akadēmisko kori "Latvija" un igauņu diriģentu Risto Jostu.

Odu "Aleksandra svētki" Georgs Frīdrihs Hendelis savulaik rakstījis par godu Svētās Cecīlijas dienai. Skaņdarbs savu pirmatskaņojumu piedzīvoja 1736.gada 19.februāri Londonas Koventgārdena teātrī. Ņūburga Hamiltona radītais librets vēsta par kādām dzīrēm, kas notiek Aleksandra Lielā galmā, ieņemtajā persiešu pilsētā Persepolē. Dzīru laikā galma mūziķis Timotejs dzied un spēlē savu liru. Mūzikas vara pār Aleksandra Lielā noskaņojumu ir tik liela, ka dižais valdnieks, mūzikas ietekmēts, nolemj nodedzināt iekaroto Persepoli, lai atriebtu savu kritušo grieķu kareivju dzīvības. Poēmas turpinājumā tiek apdziedāta Svētā Cecīlija, kas tiek uzskatīta par vokālās mākslas attīstītāju, pirmo ērģeļu izgudrotāju un kristiešu sakrālās mūzikas pamatlicēju.

Izcilā baroka mūzikas skaņdarba izpildījumā piedalīsies arī vairāki solisti - Elīna Šimkus (soprāns), Boriss Stepanovs (tenors, Krievija) un Kalvis Kalniņš (bass, Latvija). Atskaņojumā būs dzirdams ne tikai klavesīns, bet arī tāds savdabīgs baroka instruments kā teorba - abus instrumentus atskaņos izcili baroka mūzikas interpreti - Reinuts Teps (Igaunija) un Anna Kovaļska.

Biļetes uz koncertu var iegādāties visās "Biļešu Paradīzes" kasēs.

Norises laiks: 30.08.2012. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV