Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Pasākumi

5
Oktobris
Piektdiena
19:00

“MĀKSLA+KOMUNIKĀCIJA' 2012” koncerts un audiovizuālās performances

Spīķeru koncertzāle
Maskavas iela 4, korp. 1, Rīga

5. oktobrī plkst. 19.00 Spīķeru koncertzālē notiks 14. starptautiskā jauno mediju kultūras festivāla “MĀKSLA+KOMUNIKĀCIJA' 2012” koncerts un audiovizuālās performances.

Koncertā uzstāsies unikālais džeza mūziķis un filozofs Deivids Rotenbergs (David Rothenberg) no ASV, kas klarnetes spēles improvizācijas apvieno ar brīvdabā ierakstītajām vaļu skaņām un putnu dziesmām. Koncertā Deivids Rotenbergs savā mūzikā tiecas risināt un atklāt cilvēku pasaules un dzīvās dabas attiecības.

Atšķirīgu perspektīvi piedāvā pazīstamie britu eksperimentālās elektroniskās mūzikas pārstāvji – Marks Fells & Mats Stīls (Mark Fell & Matt Steel). Marks Fells ir multidisciplinārs mākslinieks, kas apvieno eksperimentālo elektronisko mūziku ar laikmetīgo mākslu, filozofiju un jaunajām tehnoloģijām. Koncertā Marks Fells uzstāsies kopā ar Matu Stīlu kā “snd” kolektīvs, 'dzīvajā' performancē radot elektroniskās pasaules skaņu ainavas – reizē saskanīgas un kontrastējošas.

Arī latviešu mūziķi un skaņu mākslinieki piedāvās gan harmonējošas, gan kontrastējošas performances. Jēkabs Nīmanis un Maksims Šenteļevs kā projekts “Jaunā vienmuļība” uzstāsies ar performanci “Trejas tatvas”, kurā apspēlēs trīs pirmelementus – ūdeni, vēju un uguni. Savukārt Mārtiņa Roķa multikanālu performancē “Fiksētās trajektorijas” improvizācijas elementi tiks apvienoti ar ģenerētām skaņu struktūrām, kuru pamatā ir insektu un putnu komunikācijas analīze. 

Koncertā piedalīsies arī citi pazīstami un tikpat interesanti mūziķi no Latvijas un citām Eiropas valstīm. 

Biļetes nopērkamas Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena: 5 Ls. Biļetes varēs iegādāties arī pirms koncerta Spīķeru koncertzālē. 

Norises laiks: 05.10.2012. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV