Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Pasākumi

29
Septembris
Sestdiena
19:00

FILIPA GLĀSA JUBILEJAS KONCERTS

Lielā Ģilde
Amatu 6, Rīga, LV-1050

29. septembrī plkst.19:00 Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina uz 20. gs. amerikāņu komponistam Filipam Glāsam veltītu jubilejas koncertu, ar īpašā viesa Džonatana Hāsa piedalīšanos.

Latviešu mūziķu veltījums 20. gadsimta 60.–70. gadu Amerikas minimālismam un tā klasiķim Filipam Glāsam. Komponista spilgtā un šarmantā personība ir atklājusies daudzveidīgos žanros, balansējot uz trauslās akadēmiskās/neakadēmiskās mūzikas robežas. Lakoniskie un koncentrētie mūzikas izteiksmes līdzekļi savu spēku un iedarbību rod to enerģētiskajā piepildījumā, ko bagātinās gan koncerta īpašais viesis – sitaminstrumentālists Džonatans Hāss, kuram Glāss speciāli veltījis savu „Koncertfantāziju”, – gan viņa Latvijas domubiedrs – timpānu virtuozs Edgars Saksons. LNSO vadība būs ritma un vitalitātes izcilākā speciālista Normunda Šnē rokās.

Programma:

Džons Adamss „Īss brauciens ātrā mašīnā”

Filips Glāss Koncertfantāzija diviem timpānistiem un orķestrim

Filips Glāss Ceturtā simfonija „Varoņi”

Solisti:

Edgars Saksons / sitaminstrumenti

Džonatans Hāss / timpāni

Diriģents: Normunds Šnē 

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs.

Norises laiks: 29.09.2012. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV