Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Pasākumi

11
Oktobris
Ceturtdiena
19:00

Rudens etnokoncerts

Ģertrūdes ielas teātris
Ģertrūdes iela 101 a, Rīga

11.  oktobrī plkst.  19.00 Ģertrūdes ielas teātrī notiks  KMC “Lauska” rīkotais Rudens etnokoncerts, piedāvājot iespēju izbaudīt īpašas etno- grupu Lāns un  Pērkonvīri koncertprogrammas.

Kopas “Lāns” mūzikai raksturīgi smalki aranžējumi, kuros izmantots daudzveidīgs tautas mūzikas instrumentu klāsts. "Lāns” spēlē autentiskus skaņurīkus, apgūst un izkopj tradicionālo dziedāšanas manieri. Kopu var pazīt pēc kokļu, vijoles un divstīdža (ģīgas) dominantes. Dziesmu faktūras modelēšanai izmanto arī stabules, dūdas, vargānus un dažādas perkusijas.  Koncertā dzirdēsim dziesmas par rudenim raksturīgām tēmām.

Grupa „Pērkonvīri” ir pievērsusies nepelnīti aizmirstajai senajai stāstniecībai. Koncertuzvedumā „Pasaka: motīvs 465 C”  izstāstīs pasaku par Celmu lauzēju un viņa ceļojumu uz Sauli, Mēnesi, Elli un atpakaļ. Latviešu folkloras motīvi iegūst neparastu skanējumu satiekoties ar pasaules mūzikas iespaidiem. Pērkonvīru pasakā piedalās dažādos žanros pieredzējušie mūziķi - Mikus Čavarts, Tālis Gžibovskis, Artis Gulbis, Kalvis Vītols, Kristīne Ādmine, Oksana Gotlube un Buto studijas dejotāji. Pasaku teicēja Inita Šalkovska. 

Ieejas maksa koncertā 2 – 8 Ls. Biļetes nopērkama www.bezrindas.lv un Galerijā „Istaba”. 

 

 

Norises laiks: 11.10.2012. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV