Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Pasākumi

25
Janvāris
Piektdiena
12:00

Ērika Apaļā personālizstāde „Vārdi” un grupas izstāde „Neļaušanās”

kim? laikmetīgās mākslas centrs
Maskavas iela 12/1, Rīga

No 25. janvāra līdz 3. martam kim? Laikmetīgās mākslas centrā skatāma Ērika Apaļā personālizstāde „Vārdi” un grupas izstāde „Neļaušanās”.

 Izstādi „Vārdi” (Words) pavada Ērika Apaļā eseja "Desire for Word in Autobiography" („Vēlme izteikt vārdos un autobiogrāfija”) angļu valodā (esejas tulkojums latviešu valodā no 24. janvāra lasāms žurnālā Satori, kā arī lejupielādējams kim? mājas lapā) un filosofa Jāņa Taurena un tulkotāja no krievu valodas Vasīlija Voronova saruna - stāsts par gadījumu literatūrā, kad autora biogrāfija spēlē ļoti interesantu lomu. Saruna pierakstīta 2012. gada decembrī.  

Izstāde „Neļaušanās” (Unceasing) ir kā atbilde, kas tiek sniegta tad, kad nav vēlēšanās atbildēt.

Izstādē „Neļaušanās” tiek eksponētas piecas darbu kopas Margrietas Dreiblates, Ivara Grāvleja, Ernesta Kļaviņa, Gritas Hahmeisteres (Vācija) un trio –  Maijas Kurševas, Lilitas Bauģes, Velgas Vītolas izpildījumā. Mākslinieki, kuru darbi nesaprotamā satura vai neestētiskās formas dēļ mēdz aizskart skatītāju labās jūtas, eksponēti aprobētās formās, ļauj ilustrēt nepakļaušanās un normalizēšanas dialektiku jeb spriegumu, kas nepieciešami rodas starp noraidošu reakciju raisošu mākslas darbu un institucionalizētu izstāžu vidi. Tomēr ir cerība, ka „Neļaušanās” iezīmēs arī to uztveres teritoriju, kuras ietvaros mākslinieku dažādie jutīguma reģistri varētu turpināt eksistēt un tikt uztverti bez afektu pastarpinājuma. 

Izstādes darba laiki: O., T., C., Pt.: 14.00 - 19.00, S., Sv.: 12.00 - 18.00. Ieejas maksa: pieaugušajiem – 2 LVL, skolniekiem, studentiem un pensionāriem – 1 LVL, otrdienās – ieeja bez maksas. 

Norises laiks: 25.01.2013. 12:00 - 03.03.2013. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV