Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Pasākumi

18
Aprīlis
Ceturtdiena
19:00

LNSO stīgu kvartets „3+1”

Lielā Ģilde
Amatu 6, Rīga, LV-1050

18. aprīlī plkst.19.00 Lielās Ģildes Minsteres zālē klausītājiem būs iespēja baudīt kamermūzikas burvību - skanēs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvarteta „3+1” koncerts.

LNSO stīgu kvartets - vijolnieces Beāte Račko un Aija Frišenfelde, čelliste Diana Ozoliņa un altists Arigo Štrāls - klausītājiem piedāvās iespēju tuvāk iepazīt itāļu un angļu komponistu kamermūziku. Ar ģitāras, stīgu un kastanješu kopskaņu mūziķi radīs īpašu spāņu mūzikas atmosfēru, atskaņojot 18. gs. otrās puses itāļu čellista un Madrides galma komponista Luidži Bokerini slaveno Fandango no ģitāras D-dur kvinteta. Īsti mūzikas gardēži novērtēs koncerta programmā iekļauto itāļu komponista Džakomo Pučīni miniatūru stīgu kvartetam Crisantemi. Savukārt Latvijas pirmatskaņojumu piedzīvos itāļu čellista Džovanni Sollimas 2007. gadā radītais Sonnets et Rondeaux, kas ir vienīgais stīgu kvartets komponista daiļradē. Kopā ar jauno pianistu Edgaru Tomševicu tiks atskaņots samērā maz pazīstamā angļu komponista Frenka Bridža trīsdaļīgais klavieru kvintets d-moll. 

Koncerta īpašais viesis būs virtuozais ģitārists Kaspars Zemītis, kā arī LNSO sitaminstrumentu pārvaldītājs Uģis Krūskops. 

Biļetes pieejamas Lielās Ģildes un Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv.

Norises laiks: 18.04.2013. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV