Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Pasākumi

26
Aprīlis
Piektdiena
12:00

LMA glezniecības studentu kopizstāde „Monohroms”

Tabakas fabrika
Miera iela 58, Rīga

No 26. aprīļa līdz 10. maijam bijušās „Rīgas tabakas fabrikas” telpās norisināsies deviņu Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības studentu kopizstāde „Monohroms”. 

Izstādē piedalās mākslinieki Askolds Darnopihs, Līva Graudiņa, Raitis Hrolovičs, Armands Kanaviņš, Marta Sila, Artūrs Bunts, Inta Stalidzāne, Aigars Opincāns, Reinis Liepa. 

Izstādes nosaukums „Monohroms” radās, domājot par tonalitāti, bet izraudzīto mākslinieku attieksme un individuālā darbība atklāja vārda emocionālo pamatu. Monohroms nav tikai melnbalts vai pelēks, tā ir smalkuma izjūta un pamatots lakonisms. Mākslinieka spēja radīt nepieciešamo enerģijas apmaiņu, nekļūstot liekvārdīgam. Izstādes dalībnieki strādā ar fotogrāfijām, atmiņām, viņi vēro apkārtni un cilvēkus, bet, galvenokārt, vēlas rast harmoniju ar savu darbu, sevi un apkārtējo pasauli. Balansējot uz sapņa un realitātes robežas, notvert vispatiesāko mirkli un piefiksēt to. Radīt vieglu un patiesu mākslu. Dziļa, bet vienkārša, uz instinktiem balstīta, pasaules izpratne un meklējumi mākslā precīzi atspoguļojas jauno gleznotāju darbos. Izstādē ir apskatāmas gleznas, zīmējumi un smilšu skulptūras.

Izstādes darba laiks: P.- brīvs, O. T. C. Pk. S. Sv. - 12:00 – 19:00. Ieeja izstādē bez maksas.

Norises laiks: 26.04.2013. 12:00 - 10.05.2013. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV