Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Pasākumi

26
Maijs
Svētdiena
21:30

Jauniešu koris Kamēr...

Tabakas fabrika
Miera iela 58, Rīga

26. maijā plkst. 21.30 bijušajā Tabakas fabrikā notiks pasaules pirmatskaņojums amerikāņu komponista Džona Lutera Adamsa lielformāta darbam "Svētā vēja dziedājumi", ko pasūtījis koris Kamēr... un tā mākslinieciskais vadītājs Jānis Liepiņš.

Apzinoties cilvēka balss neapgūtās robežas, komponists iekļāvis dziedājumus putnu, vēja u.c. dabas parādību balsīs, veidojot skaņu un vizuālās gleznas dabas varenības un neatkārtojamā daiļuma atspoguļošanai. Kompozīcija paredz dziedātāju pārvietošanos telpā, kā arī dažādu sastāvu – pilna kora, kora grupu un solistu – izmantošanu. Atbilstoši skaņdarba filosofijai un komponista iecerei iestudējums tiks veidots, balstoties uz gaismu un lāzerprojekciju scenogrāfiju.

"Svētā vēja dziedājumi" jau tā sākotnējā iecerē ir rakstīts kā skatuvisks uzvedums, un tā izpildīšanai ir nepieciešams īpašs iestudējums. Pasaules pirmatskaņojuma radošo komandu veido diriģents Jānis Liepiņš, jaunā operrežisore Margo Zālīte, oriģinālais mākslinieks un scenogrāfs Gints Gabrāns, bet vizuālo pasākuma dizainu – Ilmārs Blumbergs.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Norises laiks: 26.05.2013. 21:30

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV